Hava Durumu

“Gaziantep, öncülük ediyor”

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarla öncülük ettiğini söyledi. Şahin, “Kim ne yapıyorsa biz Gaziantep olarak daha fazlasını yapıyoruz. Gaziantep olarak herkese öncülük yapıyoruz. Yükselen bir Gaziantep için herkese ihtiyacımız var. Gelin birlikte yürüyelim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2019 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2019 20:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Gaziantep, öncülük ediyor”

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarla öncülük ettiğini söyledi. Şahin, “Kim ne yapıyorsa biz Gaziantep olarak daha fazlasını yapıyoruz. Gaziantep olarak herkese öncülük yapıyoruz. Yükselen bir Gaziantep için herkese ihtiyacımız var. Gelin birlikte yürüyelim” dedi.

Güvenli Yürüyüş ve Bisiklet Sürme temalı sloganıyla kutlanacak olan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri Gaziantep’te başladı. Etkinlik kapsamında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, etkinliğin önemine vurguda bulundu. Şahin,  “Gaziantep olarak bir hedefimiz var. Yerelden Evrensele, gelenekten geleceğe şehirler yarışıyor. Artık kentler yarışıyor. Kentler yarışında kentimizin hemen her alanda yükselen bir değer olarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Sporu, kültürü, insanı, sağlığı, huzuru, kardeşliğiyle yükselen bir Gaziantep için yola çıktık. Bu yolda en büyük gücümüzü halkımızdan alıyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Cumhuriyetimizden alıyoruz. Sayın Valimiz ile birlikte tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu projeye baktığımı zaman Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak çok önemli bir açılışa katıldık. Açılışta AB Büyük Elçisi Berger, Bakanlarımızın hepsi orada bulunuyordu. Dünyada çevreyi, insanı ve sağlığı koruma konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalardan en önemlisi ulaşım oluyor.”

ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLADIK

“Başkan olarak seçilmemizin hemen ardından arkadaşlarımız ile birlikte Ulaşım Master Planı’nı yaptık. ‘2040, 2050 yılları için şehir nereye gidiyor, nüfusumuz ne kadar artıyor?’ soruları ışığında acil eylem planı yaptık bir de orta vadeli eylem planı hazırladık. Bunun sonunda aldığımız kararların aslında ne kadar önemli olduğunu ve dünya ile entegre olduğumuzu gördük. Aldığımız kararlardan en önemlisi bisiklet yollarının çoğaltılması oldu. Bugün 55 kilometrelik bisiklet yolu hedefinin yarısını hem de şehrin merkezinde tamamladık. Bu çalışmaları yapmak çok ciddi emek ve çalışma gerektiriyor. İnsanların yaşam alışkanlıklarını değiştiriyorsunuz, günlük yaşamlarını değiştiriyorsunuz. Bisiklet Yolları ile ilgili çalışmada şunu gördük, tüm dünya buna çalışıyor. Danimarka ve Hollanda, bisiklet kullanımının en yaygın olduğu yerler. Bisiklet kullanımı büyük bir sağlık, çevreyi kirletmiyor. Danimarka ve Hollanda kullanıyorsa en fazla bizim kullanmamız gerekiyor. Hem ucuz, sağlıklı hem de çevreyi kirletmeyen ulaşım aracı bisiklet oluyor. Şu anda Danimarka ve Hollanda da yaşanan en büyük sorun bisiklet otoparkı oluyor.”

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İLE ENTEGRE EDİLECEK

“5 yıl önce almış olduğumuz kararın ne kadar doğru bir karar olduğunu gösteriyor. Tüm dünya şu anda bisiklet yolu yapmaya çalışıyor. Bisiklet yolunu açtık,  ancak daha yapacak çok işimiz var. Şehrin ve tüm yaşam alanlarının ulaşım alışkanlıklarını dönüştürmemiz gerekiyor. Bisiklet Terminalleri oluşturduk. Tramvaydan inen bir yolcunun bisiklete binmesini, bisiklet kullanan kişinin bisiklet yolunu kullanmasını, istasyona bisikletini bırakarak diğer ulaşım araçlarına geçiş yapmasını sağladık. Gaziray tamamlandığı zaman Gaziray ile entegre edeceğiz. Tüm dünya toplu taşıma yerine bisiklet kullanıldığı zaman ömür 5 kat daha uzuyor. Bisiklet kullanılan yerlerde ölümlü trafik kazası oranı yüzde 40 oranında azalıyor. Valimiz ile ‘Kemerin ile ses ver’ projesine destek verdik. İnsanlarımıza bir şey olmaması tedbir alacağız. Bisiklet kullanımı ölümlü kazaları azaltıyor.”

BİSİKLET YOLLARININ KULLANIMI TEŞVİK EDİLECEK

“Almanya’da herkes bisiklet yollarını insanlar kullanıyor. En büyük hayalimiz insanlarımızın bisiklet yollarını tam anlamıyla kullanmasıdır. Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yaptıkları tüm yollarda bisikleti teşvik edecek şekilde çalışmalar yapıyorlar. Bisikleti teşvik ediyorlar, başarılı çocuklara bisiklet hediye ediliyor. Bisiklet yollarını ve bisiklet kullanımının teşvik edilmesi için çalışacağız. Bu meseleye sahip çıkmamız, alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Spor Kenti Gaziantep’in yapacağı çok şey var. Yemekleri tatmaz bununla birlikte spor yapmamız gerekiyor. Sporu yaşamımızın bir parçası haline getirelim. Yeşile dair kim ne yapıyorsa biz Gaziantep olarak daha fazlasını yapıyoruz. Gaziantep olarak herkese öncülük yapıyoruz. Yükselen bir Gaziantep için herkese ihtiyacımız var. Gelin birlikte yürüyelim” diye konuştu.

“BİSİKLET KULLANIMINI ARTIRACAĞIZ”

Gaziantep Valisi Davut Gül, “Bisiklet yolu planının Dünya için ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu proje kapsamında halkımızın da desteğini alarak kent içindeki bisiklet kullanım oranını arttırmamız sağlık açısından önemli bir dönemeci beraberinde getirecektir. İnsan ömrünün bisiklet kullanımıyla birlikte 5 kat artması göz ardı edilemeyecek bir durumdur. Bu noktadan yola çıkarak bisiklet yolu projesine destek veren herkes bir teşekkürü hak ediyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve belediye çalışanları, Büyükşehir Belediyesi önünden başlayarak Gaziantep Kalesi’nde son bulan Birlikte Yürüyelim Kortejine katıldılar.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.