Geçtiğimiz günlerde YKS sınavına girmek için Hasan Akel Lisesi’ne giden Gazeteci Heviya Uçar, ablası Demet G. ile boşanma aşamasındaki enişte Salman G. tarafından önce takip ettirilip fotoğrafları çekilmiş, sınav çıkışı ise tehdit edilmişti. Hakaret ve tehditler savuran Salman G’yi. karşısında gören Gazeteci Uçar, okulun içerisine kaçarak ilkin çevrede bulunan vatandaşlardan yardım istemiş, polisin olay yerine gelmesi ile şahıslar kaçmışlardı. Polis otosuyla karakola giderek ifade veren Uçar, şahıslardan şikayetçi olarak koruma talep etmişti. Mersin 1. Aile Mahkemesinde görülen davada, eşine şiddet uyguladığı gerekçesi ile boşanma aşamasında olan Salman G. ve beraberindeki 2 saldırgan Sezer. K. ve Ferhat. T. hakkında 4’er ay uzaklaştırma kararı verildi.

“Korku psikolojisi ile sınava girdim”

Kararı sevinçle karşılayan Gazeteci Heviya Uçar, “Bu şahıs ablam Demet’e 2 yıl boyunca şiddet uygulayarak gece yarısı darp edip kimliksiz sokağa attı. Aileme yönelik ölüm tehditleri savurarak, çocuklarını ablama göstermedi. Sınavın birinci oturumuna giderken takip edilip fotoğraflarımın çekildiğini sınav çıkışı yanımdaki ablamdan öğrendim. Ablam, ilk gün sınav öncesi psikolojim bozulmasın diye bana söylememiş, ama ilk günün sınav çıkışında söyledi. Şahısın ablamın ayrılma aşamasında olduğu Salman G. tarafından gönderildiğini sonradan öğrendim. Bu psikoloji ile ikinci gün sınava girdim ve sınav çıkışı başka bir şahısla gelerek tehditler savurdu. Olay anında çok korktum ve hemen polisi aradım” dedi.

“Gazeteci Uçar’dan Kadınlara susmayın çağrışı”

Yaşanan olaylar nedeni ile bu yıl yapılan sınavlara çok iyi hazırlanmasına rağmen korku ve endişe içerisinde sınavda istediğim performansı gösteremediğini kaydeden Uçar, “Korku ve endişe gölgesinde hayatımın dönüm noktası olan üniversite sınavına girdim. Korkudan sınavda neler yaptığımı hatırlayamıyorum. Ablama, aileme ve bana yaşattıklarından sonra bu şahısın uzaklaştırma alması bir nebze olsun bizleri sevindirdi. Kendisi ile hukuki mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Duyarlılıklarından dolayı emniyet güçleri ve adli mercilere teşekkür eden Uçar, şiddet gören tüm kadınlara “Susmayın” çağrısında bulundu.

Editör: Barış Köksal