|

Putin'den ABD'li gazeteciye sert yanıt

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ABD’li bir gazetecinin, “İstihbarat Rusya müdahalesini doğruladı. Bütün dünyanın önünde 2016’da olan şeyi bir daha yapmaması konusunda uyarabilir misiniz?” sorusuna, sert bir yanıt verdi. Gazetecinin sözünü kesmesine sinirlenen Putin, "Bir saniye lütfen konuşmama izin verin. Ben kendim de eski bir istihbaratçıyım. İkinci olarak Rusya demokratik bir devlet. Ve kimse siz burada ABD demokratik değildir diyebilir misiniz? Eğer demokratik bir devlet varsa ortada, böyle bir sorun ancak mahkeme tarafından çözülebilir" cevabını verdi.

Yeni Şafak
19:14 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 19:24 - 16/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
​Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Helsinki'deki tarihi zirvede kritik açıklamalarda bulundu.

ABD'li gazetecinin, "
İstihbarat Rusya müdahalesini doğruladı. Bütün dünyanın önünde 2016’da olan şeyi bir daha yapmaması konusunda uyarabilir misiniz?
" sorusuna önce ABD Başkanı Trump daha sonra da Rusya Devlet Başkanı Putin çok sert yanıt verdi.
Trump'ın şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle FBI asla bu servera girmemiş ve bunu fark etmemiş. İlk söylemek istediğim şey bu. O zaman demokratlar görev başındaydı.

O zaman benim kampanyamdaki insanlar rusya’nın bu servera saldırabileceğini belirtti. Hemen Putin’i aradım. O bana Rusya’nın müdahalede bulunmadığını söyledi. Ben her iki tarafa da güveniyorum. Ancak bu araştırma sürecek. Bu servera gerçekleştirilen saldırı neydi? Siber saldırı neydi? Bunu bilmiyorum ve bu şu anda şunu sormak istiyorum. Hilary Clinton’ın binlerce emaili bir anda yok olmuş, silinmiş. Toplamda demokratlardan 33 bine yakın belge ve email silinmiş. Ben o zaman size bunu sormak isterim. Ayrıca sayın Putin, bana bu konuda beraber çalışma teklifinde bulundu. Daha ne yapabilirdi ki? Bu mükemmel bir teklifti.

Putin: Ben bir istihbaratçıydım...
  • Ben kendim de eski bir istihbaratçıyım. Bir saniye lütfen konuşmama izin verin. Ben bir istihbaratçıydım. İkinci olarak da Rusya demokratik bir devlet. Ve kimse siz burada ABD demokratik değildir diyebilir misiniz? Eğer demokratik bir devlet varsa ortada, böyle bir sorun ancak mahkeme tarafından çözülebilir. Yürütme organları, yasama organları tarafından değil. Güçler ayrılığını belki duymuşsunuzdur. Dolayısıyla buradaki bu siber saldırı Rusya devletini de temsil etmiyor. Bunu da söylemek istiyorum. Bu şirket Rusya devleti demek değil. Davada yargıç ne derse son sözü o söyleyecektir.
  • Ve biz Rusya’da da devletlerarası, uluslararası istihbarat sağlıyoruz gerekli durumlarda. Az önce de söyledim, bu işbirliğini genişletebiliriz. Karşılıklı hale getirebiliriz, çünkü biz de aslında bu konunun çözüme kavuşmasını isteriz. Lütfen Rusya ve ABD ilişkilerini bir şekilde oraya buraya çekmektense spesifik sorular sorun lütfen.
#Donald Trump
#Rusya
#Putin
6 yıl önce