"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazeteciler için tedbir paketi açıklansın

03 Nisan 2020, Cuma 21:00
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, korona salgını sebebiyle ilan ve reklam gelirleri iyice azalan medya sektörünün desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Resmî ilân ve reklâm gelirinden mahrum kalan gazete, TV ve radyolarda faturanın basın emekçilerine çıkacağını dile getiren Tanal, “İlan ve reklam alamayan, geliri azalan medya patronu, çalışanlarının maaşlarını ödeyemeyecek duruma gelecektir. İlk aşamada maaşlarda gecikmeler yaşanacaktır. Belki maaşlar düşürülecektir. Tenkisat kararı alınarak personel sayısı azaltılacaktır. Maliyete, gidere, gelir azalmasına dayanamayan gazetelerin, TV’lerin kapısına kilit vurulacaktır. İşsiz kalanların sayısı daha da artacaktır” diye konuştu. Devletin, belediyelerin ve STK’ların biran önce medya sektörüne destek vermesi, basın emekçilerine sahip çıkması gerektiğini söyleyen Tanal, “Medyayı ayakta tutmalıyız. Basın emekçileri çaresiz bırakılmamalıdır. Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen medya için de tedbir paketleri açıklanmalıdır. Bu süreçte işsiz kalan, gelirini kaybeden, salgın yüzünden evden çıkamayan ve iş bulamayan medya mensuplarının maaşı İşsizlik Fonu’ndan ödenmelidir” dedi. 

Ankara – Recep Gören

Okunma Sayısı: 873
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı