Gazeteci Hrant Dink öldürülüşünün 13. yılında anıldı 

Gazeteci Hrant Dink öldürülüşünün 13. yılında anıldı 
AGOS  Gazetesi Kurucusu ve eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, suikaste uğramasının 13. yılında öldürüldüğü yerde, Agos Gazetesi’nin eski merkezinin bulunduğu Osmanbey’deki Sebat Apartmanı önünde düzenlenen tören ile anıldı.

19 Ocak 2007'de silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Hrant Dink için, her yıl olduğu gibi bu yıl da saat 15.00’te, suikaste uğradığı Agos Gazetesi’nin eski merkezinin bulunduğu  Sebat Apartmanı önünde anma töreni düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu törene Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, kardeşi Orhan Dink ailesi ve Hrant’ın Arkadaşları’nın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve HDP Meclis Başkanvekili Mithat Sancar da katıldı.

Bu yılın anma konuşmasını Agos Gazetesinin penceresinden Dink’in arkadaşı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı yaptı. Fincancı’nın konuşmasından önce ise Toplumsal Bellek Platformundan Sertaç Ekinci de bir konuşma yaptı. Ailesi ve sevenleri, Dink’in öldürüldüğü yere karanfiller bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.