GAZDAŞ (Doğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketi), yeni yatırım bölgeleri olan Keşan ve İpsala’daki vatandaşları, iç tesisat bağlantıları konusunda uyardı.
Doğal gaz iç tesisat bağlantı hizmetinin GAZDAŞ tarafından sertifikalandırılmış şirketlerden alınması gerektiğini belirten GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, “Vatandaşlarımızın ilerleyen süreçte mağduriyet yaşamaması için iç tesisat proje onayı ve sigortası olmadan iç tesisat kurulum işlemlerine başlanmaması gerekiyor.” dedi. 
Trakya bölgesinde 10’uncu hizmet yılını kutlayan GAZDAŞ, lisans alanı içine dahil edilen Keşan ve İpsala’da doğal gaz altyapı geliştirme çalışmalarına devam ederken, iç tesisat kurulumlarında dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili vatandaşları uyardı. GAZDAŞ olarak, doğal gaz hizmetini en iyi düzeyde vatandaşlara sunmak için tüm güvenlik standartlarını üst düzeyde ve titizlikle uyguladıklarını kaydeden GAZDAŞ Trakya Bölgesi Genel Müdürü Tamer Akaslan, vatandaşların iç tesisat kurulumları için şirket seçerken dikkatli olmaları gereken hususları paylaştı.
Son dönemde yetki sahibi olmayan tesisat firmalarının doğal gaz tesisatı yaptıklarını gözlemlediklerine dikkat çeken Akaslan, iç tesisat kurulumu yapacak firmaların GAZDAŞ tarafından yetkilendirilmiş firmalar olduğundan emin olunması gerektiğini belirterek şu açıklamada bulundu: “Doğal Gaz Piyasası İç Tesisat Yönetmeliği’ne göre iç tesisat kurulumları ancak bölgenin dağıtım şirketi tarafından yetkilendirilmiş firmalar tarafından yapılabilmektedir. Saray, Keşan ve İpsala’daki vatandaşlarımız da iç tesisat kurulumu yaptıkları firmaların GAZDAŞ tarafından yetkilendirilmiş olduğuna ve Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip kişileri çalıştırdıklarına dikkat etmeliler.”
İç tesisat kurulumu yapan şirketlerin bünyelerinde akredite kurumlardan alınmış Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip en az 1 makine mühendisi ve 2 usta bulundurmaları gerektiğini vurgulayan Akaslan,“Ayrıca vatandaşlarımızın GAZDAŞ tarafından sunulan proje onayı olmaksızın evlerinde iç tesisat kurulumunu başlatmamaları önemli. Aksi takdirde ilerleyen süreçte mağduriyet yaşamaları kaçınılmaz.” uyarısında bulundu.
2017’DE DOĞAL GAZA KAVUŞULACAK
Akaslan, Trakya bölgesinde 2006’den bu yana dağıtım hizmeti sunan GAZDAŞ’ın, hem ekonomik hem de çevre ve insan sağlığına en duyarlı yakıt olan doğal gazın tüm Trakyalılara ulaştırılması amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.
Doğal gaz dağıtımını uluslararası standartlarda gerçekleştirdiklerini belirten Akaslan, “Belediyelerden ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmalarımızı yeni yerleşim yerlerini doğal gaza kavuşturarak sürdürüyoruz. Ekim 2015’te Keşan ve İpsala, Mart 2016’da ise Saray olmak üzere lisans alanımıza dahil ettiğimiz üç ilçede sürdürdüğümüz doğal gaz altyapı çalışmalarını 2017 yılı içerisinde tamamlama hedefindeyiz. GAZDAŞ güvencesiyle Saray, Keşan ve İpsala halkının temiz, güvenli ve tasarruflu yakıt olan doğal gazla kesintisiz ve yüksek hizmet kalitemizle buluşmasını sağlamaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.
İç tesisat kurulumunu yaptıracak vatandaşlar, yetkili firmaları www.gazdas.com web sitesinde Trakya Bölgesi’ni seçtikten sonra İç Tesisat bölümüne girerek veya GAZDAŞ İşletme Müdürlüklerini arayarak öğrenebilirler.