HABER MERKEZİ

Gaytancıoğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yanıtlaması istemiyle dönüşümlü öğretim kurumlarını sordu.

CHP’li Gaytancıoğlu, “Kurumlara söz verdiğiniz arazi, kredi, dönüşüm desteğine ne oldu? Zaman daralıyor, eğitim kurumları sıkıntılarla karşı karşıya. Belirsizlik eğitim sisteminde almış başına gidiyor. Onca kurum, işveren ve çalışanlar ne olacak? Öğrencilerin mağduriyeti ayrı, öğretmenlerinki ayrı, işveren kurumunki ayrı.” ifadelerinde bulundu.

Öğretim Kurumları Sıkıntıda

Yeni üniversiteye giriş sistemi ile tarih öğretmenlerinin işsiz kalması ihtimalini çok yakın zamanda meclis gündemine taşıyan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, MEB’e verdiği önerge ile öğretim kurumlarının sıkıntılarını hatırlattı.

CHP’li Gaytancıoğlu’nun vermiş olduğu önerge metni şöyle:

“Millî Eğitim Bakanlığı’nca dershanelerin kapatılması konusu bundan altı yıl önce gündeme gelmişti. Bakanlık, dershanelere tarih olarak 25 Eylül 2015’i vermiş ve itirazlara rağmen Eylül 2015’de dershanelerin ruhsatlarını iptal etmişti. İptalle birlikte Bakanlık dershanelere bir seçenek sundu. Okul ruhsatı vererek; öncelikle temel lise adıyla mevcut binalarda eğitime devam edilebileceğini ama bunun için dört yıl yani 2019 Eylül ayına kadar izin verdi. Bakanlık, bu tarihe kadar dönüşüme tabi tutulacaklarını dershanelere ve kamuoyuna açıkladı. Ayrıca, “Arazi, kredi, dönüşüm desteği sağlayacağız.” sözü verildi. Basında yer alan habere göre, bu teklif sonucu bin 463 kurum, dönüşüme tabi olacağını MEB’e bildirdi. Bunlardan bin 221’i temel lise, 12’si anaokulu, 15’i ilkokul, 210’u ortaokul ve beşi Anadolu Lisesi oldu.

25 Şubat 2017 tarih ve 24990 sayılı Resmi Gazete’de “5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu Kapsamında Dönüşüm İşlemleri Gerçekleştirilen Dershaneler Lehine İrtifak Hakkı Tesis Edilmesi Veya Kiralama Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” yayımlandı.

Bu bağlamda;

1. Bununla ilgili Türkiye genelinde gelinen son durum nedir?

2. Eylül 2019’ a kadar yönetmelikte yayımlanan süreci sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmeyi düşünüyor ve planlayabiliyor musunuz?

3. İlgili yönetmelik kapsamında seçim bölgem Edirne'deki çalışmalarda gelinen son durum ne aşamadadır?

4. İllerin öncelik sırası var mı? Varsa neye göre belirlenmiştir?

5. Zamanın giderek yaklaşması ile prosedürün zor ve meşakkatli olması durumunda, sekteye uğrayabilecek kurumlara ilişkin alternatif bir plan/proje vs… var mı?”

 Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ