CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, emeklilere yeni masraflar çıkararak zor durumda kalmalarına neden olacak  banka promosyonu koşulları değiştirilmesini değerlendirerek "Hükümet Meclis'te defalarca dile getirdiğimiz, soru önergeleri verdiğimiz  bu yanlıştan dönmüş ve bir nebze de olsa emeklilerimizi rahatlatmıştır." dedi.

Emekli maaşı ödeyen bankaların, 2017 Mart ayı itibariyle promosyon ödemelerine başlayacağını belirten Gaytancıoğlu, “Başlangıçta bankalar bu ödemeyi yapabilmeleri  için emeklilerden fatura ile kredi kartı veya kredili mevduat hesabı açtırma şartı koşuyorlardı. Emekliler adeta bir bankaya mahkum ediliyordu. Bu durumun ortadan kaldırılması için önemli bir muhalefet yaptık ve sonuç vatandaşımızın lehine oldu." dedi.

BU, MİLLİ İRADENİN YOK SAYILMASIDIR

Parlamenter Sistemde muhalefet vekillerinin  hükümete bir çok kez geri adım attırdığını hatırlatan Gaytancıoğlu, Başkanlık Sisteminin gelmesi durumumda Meclis'te böyle kararlı  muhalefet yapılacak bir ortam kalmayacağını, parlamenter sistemin yok olacağını söyledi. 

Yeni anayasa ile milli iradenin merkezi olan TBMM'nin herhangi bir onaylama ve güvenoyu yetkisi bulunmayacağının da altını çizen Gaytancıoğlu, şunları kaydetti: "Meclis ve halk tarafından seçilmiş milli iradenin temsilcileri tamamen yok sayılacaktır. Bu, milli iradenin, vatandaşın görüşlerinin yok sayılmasıdır. Biz her vatandaşımızın görüşü Mecliste yer bulsun, Meclis güçlü olsun diye hayır diyoruz ve sonucunda hayırlı olacağına inanıyoruz."

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ