Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li Ataşehir Belediyesi’nin gasp edildiğini, “Arkadaşlarımız en güzel şekliyle ortaya koydular” sözleriyle itiraf etti, “Daha çok şeyler gelecek” diyerek yeni operasyonların sinyalini verdi!

Gasp itirafı: Arkadaşlarımız yaptı, devamı da gelecek!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı’nın CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevinden alınmasına dair konuşarak sürecin arka planını açık biçimde ortaya koydu. “Ataşehir’i de zaten arkadaşlarımız sağ olsun en güzel şekliyle ortaya koydular” diyerek belediyenin gasp edildiğini itiraf etti, “Daha çok şeyler gelecek” sözleriyle yeni operasyonların sinyalini verdi.

‘Meydanı bırakmadı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar Meydanı’nda düzenlenen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılışı’nda konuştu. ‘Dışarı’dan bir saldırı altında olduklarını savunan Erdoğan, “Meydanı bugün ABD’ye taşınmış olan sahte dosyalarla ülke yönetimini ele geçirmek isteyenlere bırakmadık. Meydanı çukurlar kazarak vatanı bölmeye çalışanlara bırakmadık. Şimdi silahla kumpasla başaramadıklarını ekonomi ile gerçekleştirmeye çalışanlara bu meydanı bırakmıyoruz” dedi.

Avrupa Parlamentosu’na seslenen Erdoğan, “Avrupa Parlamentosu güya bizi cezalandırmak için mali yardımlarda 100 milyon avroluk kesintiye gitmiş” derken, “Ya senin bu kesintinden ne olur” ifadelerini kullandı.

Ekonomideki üçüncü çeyrek büyüme rakamının yüzde 11,1 çıkmasını değerlendiren Erdoğan, “Yüzde 11,1 ile dünya birincisi olduk. Buna rağmen Türkiye’nin ekonomik gidişatını olumsuz göstermeye çalışanlar var. Üstelik buna ana hıyanet partisi de katılmış” dedi.

Sözlerinin devamında CHP’ye yüklenmeyi sürdüren Erdoğan, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alınmasının ‘yolsuzlukla’ değil ‘siyasi hesaplarla’ alakalı olduğunu ortaya koyan ifadeler kullandı.

‘Ana hıyanet partisi’

Erdoğan şöyle konuştu: “Ana muhalefet partisini ana hıyanet partisi haline getirenlere CHP seçmenini de gereken dersi vermesini bekliyorum. Şimdi tutturmuş bir Man Adası. Herhalde bu mankafa olmaktan kaynaklanıyor. Yatıyor kalkıyor Man Adası. Bunlarla iyi yatıp kalktı. Son bütçe müzakerelerinde sürekli bunu zikretti. Ataşehir’i de zaten arkadaşlarımız sağ olsun en güzel şekliyle ortaya koydular. Daha çok şeyler gelecek. Çünkü bunların karakterinde bu var yapısında bu var.”

ABD’de görülen ve Rıza Sarraf’ın tanık olduğu Mehmet Hakan Atilla Davası hakkında da, CHP’ye işaretle “ABD’ye dosya taşıyorlar. Kim için? ABD için. Kim için? FETÖ için. Ama milletimiz bunları affetmeyecek. Terör örgütüne değil de terör örgütüne yapılan operasyonları eleştirenleri milletimiz affetmeyecek” dedi. Erdoğan, “2019 bu hesaplaşmanın sandık başında yapılacağı yıl olacaktır. Türkiye’de NATO’da, ABD’de karşı karşıya kaldığı iki yüzlülükleri unutmayacaktır. Cumhuriyetin kurucusunu ve şahsımı tatbikatlarda hedef gösterenlerin yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Kudüs açıklaması

Kudüs konusunda da konuşan Erdoğan, “Müslümanlar olarak düştüğümüz yerden kalkacaksak buna Kudüs’ten başlatmalıyız” dedi.

Erdoğan ayrıca dün Konya’da düzenlenen Kudüs mitingine de telekonferans yoluyla katıldı, ““Kudüs’le ilgili kararın iptali için Birleşmiş Milletler nezdinde girişimleri başlatıyoruz” açıklaması yaptı.