Gandi Kemal

Gandi Kemal

Banu Özdemir YURT Gazetesi'ndeki 'Turuncu'nun Seyir Defteri' köşesinde Adalet Yürüyüşü'nü kaleme almaya devam diyor...

Bayram sabahına uyanıyoruz. Yürüşün 11. gününde Kemal Bey bayram namazı için Karacaağaç Köyü’ne gidiyor. Namaz çıkışı cami cemaatiyle ve köylülerle bayramlaşmamızı yapıyoruz. İki saat sonrasında da dinlenme alanımızda Kemal bey ve eşi Selvi Hanım yürüyüşçülerle, 15 Temmuz şehit aileleriyle ve vatandaşlarımızla bayramlaşacak. Sonrasında yürüyüşe devam edeceğiz.

Hayatım boyunca düşünsem bir bayram günü kilometrelerce yürüyeceğimi akıl etmezdim. Bu bayram en guzel bayram. Direnişte, sokakta çok da güzel oluyoruz. Tabi ki en güzel bayramı 9 Temmuz’da kutlayacağız. Taleplerimizi ve isteklerimizi o güne kadar biriktireceğiz.

Dün gece bunun üzerine arkadaşlarla kafa yorduk. Hepsini not ediyorum. Son günlere yaklaştıkça Genel Başkanımıza ileteceğim.Bugün herkesin yüzü gülüyor. Bayram ne de olsa. Alanda herkes birbirine şeker, kolonya ikram ediyor. Çocuklara harçlık veriyoruz. Türküler, şarkılar çalıyor. Adalet yü- rüyüşünün 11. Günü yoldaki vatandaşlar bir köprü altından geçerken gül döküyor yollarımıza. Çok romantik. Bayramlar kardeşliktir. Beraber olmanın mutluluğudur. Ramazan ayının bitimiyle bolluğun, bereketin paylaşılmasıdır. Tam 11 gündür burada dostlarımızla aşımızı, ekmeğimizi, sıkıntımızı, derdimizi paylaşıyoruz.

Kemal Bey’i cidden yolda tanıdım. Geçmişte birçok kez yan yana gelmeme rağmen kararlılığı ve azmi 7 den 77’ye bu yürüyüste hepimizi derinden etkiledi. Kendisine hayran bıraktı. Bayramın ilk günü gerçek ve samimi bir gülümseme ve tebessümle kendisi hepimizle tek tek bayramlaştı. Sohbet etti.

İşte dedim benim liderim. Halkın ta kendisi. Etrafında yalaka, samimiyetsiz hiç kimseyi barındırmayan gerçek bir yol arkadaşı, önder...

Yaklaşık 3 saatlik bayramlaşmamızda yüzlerce insanla fotoğraf çektirdi. Yürüyüşü sordu. Vatandaşı dinledi. Kendisi anlattı. Bayramdır dinleneyim demedi. Ardından 4 saatte bizim önümüzde dimdik yürüdü. Ben bu yürüyüşün bir kez daha Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğuşu olduğuna inanıyorum. İlk göreve geldiği günlerdeki hisleri taşıyorum. Bizlere verdiği umudu, bugün tüm topluma aşıladığını görüyorum. Türkiye’de haksızlığa uğramış herkesin lideri olacağına da artık şüphem yok. Gönül kapısını bizlere açan, “Ben milletim için ölmeye giderim” diyen bir Genel Başkan’ın ardından yürümek onur ve gurur veriyor insana. Sağduyu siyasetinin öncüsü, adalet yürüyüşünün korkusuz lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve ülkemizde adalet arayan herkesin bayramını kutluyorum. En çok bu bayramı kutlamak ona yakışır. 69 yaşında bir insanın 11 gündür hiç sekme yapmadan sadece adalet için yürüdüğüne şahitlik ve eşlik ediyorum. Bayramın tekrar tekrar kutlu olsun Gandi Kemal... Sevgilerle...

11.07.17