Game of Thrones’un Finalinden Sonra Stark Ailesinin Akıbeti Ne Olacak?

17
3
3
2
2
Game of Thrones’un son bölümü, Kuzey’in en büyük ailesinin sonunun geldiğini mi gösterecek?

Game of Thrones dizisi, başından beri Stark çocuklarının hikâyesini anlatıyordu. Dizinin başından itibaren Arya’yı, Sansa’yı, Jon Snow’u ve Bran’i, çocukluk dönemlerinden gelip Westeros’un en önemli kişileri olmalarının hikâyesini izledik. Ancak dizideki önemli yerine rağmen, Stark ailesinin geleceği ve kimin başta olacağı final bölümüne doğru giderken gizemini koruyor. Yazının devamında önceki bölümlerle ilgili spoiler bulunmaktadır. Bunu göz önünde bulundurarak yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Normalde bu sorumluluğu taşıyacak kişi, Targaryen ailesinden olduğu kanıtlandıktan sonra Jon Snow olabilir. Ancak akrabası olduğunu öğrendiği aşkı Daenerys, Kral’ın topraklarında resmen soykırım yaptı. Bu da onların çocuk yapma ihtimallerini fazlasıyla düşürüyor.

Bran’e gelecek olursak, cevaplanacak birden fazla soru var. Diziyle ilgili fazla bilgi sahibi olamasak da kitaplarda, Bran ve etrafındakiler onun çocuk sahibi olamayacağına inanıyorlar. Dizideki durum böyle olmayabilir ya da kitaptaki karakterler yanılıyor da olabilir, tam olarak bilemeyiz.

Stark ailesindeki erkeklerin dışlanmasıyla birlikte, geriye devam edilmesi için kadınlar kalıyor ancak işler burada da pek iyi gitmiyor. Arya 8. sezonun başında ‘işi pişirmiş’ olabilir ancak Gendry’nin teklifini reddettiğinde kimsenin Leydi’si olmayacağını açıkça belli etmiş durumda. Ayrıca Gendry’nin teklifini kabul bile etse, çocukları Baratheon soyadını alacağından Stark ailesini devam ettiremeyecek.

Bu da demek oluyor ki bütün yük Sansa Stark’ın omuzlarına biniyor. Neredeyse ihtimal dâhilindeki bütün sonlar, Sansa’yı Winterfell’de Kuzey’in Koruyucusu olarak içeriyor. Tabii Sansa’nın dizide bir partneri yok. Eğer eşi zaten bildiğimiz bir karakter olacaksa, bu büyük ihtimalle Tyrion olur ancak o da sağ kalan son mensubu olduğu için Lannister soyunu devam ettirmek isteyebilir.

Sansa evlenmemeyi tercih ederse, Stark ailesinin sonu gelecek demektir ve büyük ihtimalle başka bir aile Kuzey’in Koruyucusu unvanını sahiplenir. Eğer Sansa, Bran ya da Jon bu yükü üstlenirse, yüksek ihtimalle diğer Kuzeyli Lordlar da onları kabul edecektir.

Kaynak : https://www.polygon.com/game-of-thrones/2019/5/18/18629413/game-of-thrones-series-finale-bran-house-stark-arya-sansa-books
17
3
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
17
3
3
2
2