Anasayfa Haber Lenovo, 10. Nesil Intel İşlemcili 7i ve 5i Laptopları Duyurdu

Lenovo, 10. Nesil Intel İşlemcili 7i ve 5i Laptopları Duyurdu

Lenovo, iki farklı kategoriye ayırdığı dizüstü bilgisayarlarında Intel 10. nesil mobil işlemciler ve RTX 20 serisi ekran kartları kullanıyor.

Lenovo’nun Legion oyun dizüstü bilgisayarları, Intel’in en yeni Comet Lake H serisi mobil işlemcileri ve NVIDIA 20 serisi SUPER GPU‘lar ile yenileniyor. Her iki dizüstü bilgisayar da Lenovo’nun pil ömrüne katkı sağlayacağını söylediği NVIDIA’nın yeni “Advanced Optimus” özelliğine sahip olacak. Bu özellik, iş yükünüz NVIDIA GPU veya Intel CPU’nun entegre grafikleri olmak üzere hangisine ihtiyaç duyarsa bunu otomatik olarak algılıyor ve en doğru seçeneği kullanıyor.

Legion 7i ve 5i, sırasıyla Lenovo Legion Y740 ve Y540 modellerinin yerini alacak. Lenovo Legion 7i, Intel 10. nesil işlemcisiyle birlikte RTX 2080 SUPER Max-Q’ya kadar yüksek performanslı ekran kartlarını içinde barındıracak. Bu seri 1.199 dolardan başlayan fiyatlarla raflarda yerini alacak.

Legion 5i serisi ise GPU olarak GeForce RTX 2060’a kadar destek sunacak. Bu serideki dizüstü bilgisayarların fiyatı 999 dolardan başlıyor. Lenovo, ürünlerinin henüz ayrıntılı özelliklerini ve çıkış tarihini açıklamadı. Lenovo tarafından yayınlanan görsellerde 7i’nin mavi renkte tasarlandığını görüyoruz. Klavye tasarımı oldukça başarılı görünüyor ve aydınlatmadaki renk geçişi de dikkatleri üzerine çekiyor.

İlginizi çekebilir: Ryzen 7 4800H ve RTX 2060’lı Laptop Uygun Fiyatıyla Listelendi