MENÜ

Galatasaray'ı bekleyen zorlu haftalar!

Süper Lig heyecanı 12 Haziran'da kaldığı yerden devam ediyor. Ligde zirve yarışında yer alan ve lider Trabzonspor'Un 3 puan gerisinde 3. sırada yer alan Galatasaray'ın zorlu bir fikstürü olsa da taraftarlar Fatih Terim'in Galatasaray'ına sonsuz güveniyor. Galatasaray'ın kalan haftalardaki muhtemel taktik dizilişine, ilk 11'ine ve corona virüs dönemini nasıl geçirdiğine dair detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

26 Haftası geride kalan ve 12 Haziran tarihinde tekrar başlayacak Süper Lig'de Galatasaray'In detaylı raporunu sizlere hazırladık.

Haberin Devamı

CORONA VİRÜS DÖNEMİ ZORLU GEÇTİ!

Gelelim Galatasaray’ın corona dönemini nasıl geçirdiğine. Süper Lig’de seyircisiz oynanan 26. Haftada Galatasaray evinde derbide Beşiktaş’la 0-0 berabere kalmıştı. Bu maçın ardındansa teknik direktör Fatih Terim babacan bir açıklama yaparak TFF’ye sert bir şekilde yüklenmiş ve “Bu virüs Birimizde çıkarsa Allah korusun ne olacak? Top toplayıcı çocukların eldiven giymesi bir şey ifade etmiyor. Bizim ailemiz yok mu, bizim sevdiklerimiz yok mu? Allah'tan korkunuz yok mu? İstediğinizi şampiyon ilan edin, oynamayalım kardeşim istiyorsanız, birilerine zarar gelecekse. Biz her sene zaten bir zorluğa alışkınız, bizim için farkı yok.” Yorumunda bulunarak zehir zemberek açıklamalarda bulunmuştu.

Haberin Devamı

Bu açıklamalardan tam 9 gün sonraysa Fatih Terim’in corona virüs test sonucunun pozitif olması spor gündeminde bomba etkisi yaratmış ve tüm spor kamuoyunu korku sarmıştı.

Ardından haberlerin ardı arkası kesilmedi. Galatasaray başkan yardımcısı Yusuf Günay ve ikinci başkan Abdurrahim Albayrak’ın testlerinin de pozitif çıkması üzerine Galatasaray’da olağanüstü hal ilan edildi. Neyse ki güzel haberler gelmeye başlamıştı ve 3 isim de corona virüsü atlattığını bildirdi.

Ama bu sefer de başkan Mustafa Cengiz’in sağlık sorunları ortaya çıktı. Beyninden yaklaşık 10 saati süren bir operasyon geçiren Mustafa Cengiz, hastaneden taburcu olsa da bir süre istirahat etmesi gerektiği doktorlar tarafından kendisine bildirilmişti, ama Mustafa Cengiz’in sağlık sorunları devam edince midesinden bir operasyon daha geçirdi Cengiz.

Galatasaray liglerin 12 Haziran’da başlayacağının açıklanmasının ardından gruplar halinde idmanlara başlamıştı. Galatasaray’da oyuncular tam kadro çalışırken yedek kulübesinde bir kriz doğru ve yardımcı antrenör Hasan Şaş görevinden istifa ettiğini açıkladı.

GALATASARAY'IN ZORLU FİKSTÜRÜ

İlk maçına 12 Haziran haftasında Çaykur Rizespor deplasmanında çıkacak olan sarı kırmızılı ekip, bir sonraki karşılaşmasında ise evinde Gaziantep FK’yı ağırlayacak. Ardından iki kritik mücadeleye çıkacak olan Galatasaray deplasmanda Başakşehir’e konuk olacakken evinde ise Trabzonspor’la oynayacak. Bu maçın ardından sırasıyla Alanyaspor ve Ankaragücü’yle deplasmanda oynayacak olan sarı kırmızılılar, Göztepe’yi evinde ağırladıktan sonra final haftasında ise Antalyaspor’a konuk olacak. Galatasaray’ın fikstürünün zorluğu düşünülünce oynayacağı ilk 4 haftayı kazanması durumunda ligde şampiyonluk ipini göğüslemesi oldukça yüksek bir ihtimal olarak görülüyor.

Haberin Devamı

TAM 7 FUTBOLCU...

Son olarak Galatasaray’da sözleşmeleri 30 Haziran’da sona erecek olan oyunculara bir göz atalım: Selçuk İnan, Ryan Donk, Mariano, Lemina, Seri, Andone ve Onyekuru’nun sözleşmeleri sezon sonunda sarı kırmızılı ekipte sona erecek.

KALAN HAFTALARDA MUHTEMEL 11

Galatasaray’ın ideal kadrosuna ve dizilişine göz atacak olursak Galatasaray, genel olarak 4-3-2-1 dizilişiyle sahaya çıkmaktadır.

İdeal kadro olarak Kalede kaptan Fernando muslera, savunma dörtlüsünde mariano, donk, marcao ve saracchi. Orta sahada Lemina, Seri, Ömer Bayram. Kanatlarda onyekuru, feghouli ve forvet bölgesinde falcao 11’yle kalan haftalarda galibiyet arayacak Galatasaray’da yedekten oyuna etki etmesi beklenen Andone, Adem Büyük, Belhanda ve Emre Akbaba gibi silahları mevcut.

Haberin Devamı

Atakları genel olarak sol kanattan şekillendiren Galatasaray, bu sezon 9 golünü penaltıdan atarken, 5 golü de duran toplardan kaydetmiş ve kontra ataklardan yalnızca 1 gol atabilmiştir. Cimbom bu sezon oynadığı maçlarda ise en çok ilk Yarılarda gol atmayı başarmıştır. Maçın ilk 45 dakikasında toplam 27 gol atan Galatasaray, maçların ikinci yarılarında ise 17 gol atabilmiştir. Dakikalara böldüğümüzdeyse Galatasaray en çok golü 16 ile 30. Dakika aralığında 11 golle atmıştır.

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ