Haberler

Galatasaray, Sermayesini Yüzde 400 Artırıyor

Güncelleme:

Galatasaray, Riva ve Florya'nın bedelinin karşılığında bankalardan sağladığı 293 milyon TL'yi futbol kulübünün sahibi Sportif AŞ'ye koyabilmek için, sermayesini yüzde 400 artışla 540 milyon TL'ye çıkarıyor.

Galatasaray, Riva ve Florya'nın muhammen bedelinin karşılığında bankalardan sağladığı 293 milyon lirayı futbol kulübünün sahibi Sportif AŞ'ye koyabilmek için sermayesini yüzde 400 artış ile 108 milyon liradan 540 milyon liraya çıkarıyor.

KÜÇÜK YATIRIMCILAR 145 MİLYON LİRA VERECEK

Sportif AŞ'nin yüzde 67'sine sahip olan kulüp, artırılan 432 milyon liralık sermayenin 287 milyon lirasını sermaye olarak koyacak. Eğer küçük ortaklar da sermaye artırımına katılırlarsa küçük yatırımcılardan 145 milyon lira kulübe girecek. Küçük yatırımcılar 15 gün süre verilen bu hakkı kullanmak istemez ise kulüp bu hisseleri satın alacak ardından toptan satış pazarında borsada satacak.

Kulüp açıklamasında "Mevcut ortakların yeni pay alma haklarının 1 Kuruş (0.01 Türk Lirası) nominal değerli her bir pay için 0.01 Türk Lirası fiyattan (1 lot pay için 1 TL nominal değer üzerinden) kullandırılmasına karar verildi" denildi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Galatasaray Riva Spor Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title