"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Galatasaray pes etmiyor

Seyhan Şentürk
19 Mart 2019, Salı 01:15
Süper Lig'in 26. haftası önceki gün oynanan müsabakalarla tamamlanırken, lider Medipol Başakşehir, İstikbal Mobilya Kayserispor deplasmanında 2 puan kaybetmesine rağmen liderliğini sürdürdü.

Turuncu-lacivertli ekip, 90+7. dakikada penaltıdan attığı golle İstikbal Mobilya Kayserispor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yarışında yara aldı. Galatasaray, Bursaspor deplasmanında 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak liderle arasındaki puan farkını 6'ya indirdi. 

Fenerbahçe, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde bu sezon Lig'de yenik duruma düştüğü maçlarda yaptığı geri dönüşlerle dikkati çekiyor. Sarı-lacivertliler, Ersun Yanal yönetiminde ligde çıktığı 23 iç saha maçında 18 galibiyet aldı, hiç yenilmedi. Yanal, Fenerbahçe'yle ligde çıktığı son 6 karşılaşmada yenik duruma düştü. Bu 6 maçın 4'ünü kaybetmeyen Fenerbahçe, söz konusu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Fenerbahçe, Yanal yönetiminde son geri dönüşünü ise Demir Grup Sivasspor karşısında yaptı. Maçın 73. dakikasında geriye düşen sarı-lacivertliler, son 17 dakikada bulduğu gollerle sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı. 

Antalyaspor, sahasında Aytemiz Alanyaspor'u 3-0 mağlup ederken, Kasımpaşa ise ligin ikinci yarısında ilk galibiyetini aldı ve konuk olduğu Akhisarspor'u 3-2 mağlup etti. Akhisarspor, ikinci devrede topladığı 4 puanla en başarısız ekip konumunda bulunuyor. B.Belediye Erzurumspor-Trabzonspor maçı konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı. Erzurumspor'u deplasmanda mağlup eden Trabzonspor'da karşılaşmanın galibiyet golünü atan Nijeryalı futbolcu Anthony Nwkaeme, gol sayısını 8'e yükseltirken, bordo-mavililer bu futbolcunun gol attığı maçlarda yenilgi yüzü görmedi. 

Beşiktaş, Göztepe'yi Burak Yılmaz'ın attığı golle 1-0 mağlup etti. Beşiktaş'ın santrforu Burak Yılmaz, siyah-beyazlı takımdaki ikinci döneminde başarılı performansıyla dikkati çekiyor. Siyah-beyazlı ekibin devre arasında Trabzonspor'dan kadrosuna kattığı 33 yaşındaki milli futbolcu, Lig'in ikinci yarısında görev aldığı 8 maçta fileleri 6 kez havalandırdı. Geçen hafta Atiker Konyaspor'u 3-2 mağlup eden siyah-beyazlılar, üst üste ikinci galibiyetini elde etti. Süper Lig'de 13. galibiyetine ulaşan 3. sıradaki siyah-beyazlı ekip, puanını da 47'e çıkardı.

Evkur Yeni Malatyaspor ile MKE Ankaragücü arasında oynanan karşılaşma ev sahibi ekibin 3-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Çaykur Rizespor ise, deplasmanda Atiker Konyaspor'u 2-0 mağlup etti. 

GOL KRALLIĞI

Galatasaray’ın golcüsü Mbaye Diagne 23 golle ilk sırada yer alıyor. Aytemiz Alanyaspor’dan Papiss Cisse ve Trabzonspor’lu futbolcu Hugo Rodallega 12 golle ikinci sırada yer alırken Beşiktaş’tan Burak Yılmaz, Galatasaray’dan Henry Onyekuru ve Çaykur Rizespor’dan Vedat Muriqi’ni 11 golle onu takip ediyor. Başakşehir’den Robinho, Edin Visca’nın 10 golü var. Demir Grup Sivasspor’dan Arouna Kone ve Antalyaspor’dan Souleymane Doukara 9’ar golle yarışta yer alıyor.

Spor dünyasından terör saldırısına tepkİ

Dünyanın önde gelen spor kulüpleri İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve çok sayıda sporcu, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen terör saldırısına tepki gösterdi. Kariyerini İngiltere'de sürdüren Mısırlı Muhammed Salah, Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, Arjantinli Sergio Agüero gibi çok sayıda yıldız futbolcular 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı sosyal medya hesaplarından kınadı.

26. HAFTANIN SONUÇLARI

Fenerbahçe-Demir Grup Sivasspor : 2-1

Atiker Konyaspor-Çaykur Rizespor : 0-2

Akhisarspor-Kasımpaşa : 2-3

Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Trabzonspor : 0-1

Antalyaspor-Aytemiz Alanyaspor : 3-0

Beşiktaş-Göztepe : 1-0

Evkur Yeni Malatyaspor-MKE Ankaragücü : 3-1

İstikbal Mobilya Kayserispor-Medipol Başakşehir : 1-1

Bursaspor-Galatasaray : 2-3

 

Okunma Sayısı: 1411
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı