22 Nisan 2017 20:33

Zirvenin uzağındaki devler sahada

Şampiyonlar Ligi umudunu korumak isteyen Galatasaray ile Fenerbahçe, bugün 108 yıllık klasik rekabetlerinde nispeten düşük profilli bir maça çıkacak.

Paylaş

Süper Lig’in 28. haftasında lider Beşiktaş’ın 11, Medipol Başakşehir’in 6 puan gerisinde olan Fenerbahçe, 1 puanla 1 basamak altındaki Galatasaray’a konuk oluyor.

19.00’da Cimbom’un sahası TT Arena’da başlayacak maçı Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus’un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Arda Kardeşler.

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçı Fenerbahçe 2-0 kazanmıştı. Geçtiğimiz yıl bu statta oynanan maçtan ise gol sesi çıkmamıştı.

KAYBEDENİN BAŞI AĞRIR

TT Arena’daki derbiye Fenerbahçe daha moralli gelen taraf. Akhisar’ı 3-1’le geçerek 2 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan ve sarı kırmızılıların önüne geçen Dick Advocaat’ın öğrencileri çıkışını sürdürmek istiyor. Medipol Başakşehir’e 4-0 yenilerek taraftarında hayal kırıklığı yaratan Galatasaray ise ligin son bölümüne girerken mutlak 3 puan hedefliyor. Bu maçı kaybeden takım, 5. Trabzonspor’un da nefesini ensesinde hissetmeye başlayacak. Bu açıdan Şampiyonlar Ligi’nin ötesinde UEFA Avrupa Ligi’ne kalabilme yarışında da kritik öneme sahip bir mücadeleye çıkılacak.

MAÇTAN NOTLAR

  • TARAFLAR Süper Lig tarihinde 120. kez karşılaşıyor. 119 maçta Fenerbahçe’nin 49, Galatasaray’ın 33 galibiyeti var. 37 maç beraberlikle sonuçlandı.
  • Galatasaray’ın evinde yapılan 59 derbide sarı kırmızılılar 23, Fenerbahçe 14 galibiyet elde etti. 22 maç berabere bitti.
  • İki takım arasında oynanan son 10 maçta Galatasaray’ın 4, Fenerbahçe’nin 3 galibiyeti var. 3 maç ise beraberlikle tamamlandı.
  • Galatasaray, Nisan 2012’den bu yana evinde Fenerbahçe’ye kaybetmedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Köpek bahanesiyle çıkan kavgada 2 ölü

SONRAKİ HABER

Bugün 23 Nisan, neşe dolardı insan!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...