F.Ü’DE PROF.DR.AÇIK’A VEDA YEMEĞİ


Bu haber 2018-10-05 16:34:23 eklenmiş ve 1351 kez görüntülenmiştir.

Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı ve Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fırat Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalında yürüttüğü öğretim üyeliği görevinden emekli olması dolayısıyla bir veda programı düzenlendi. Veda programına Fırat Üniversitesi’nde görev yapan çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Veda programına katılan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazez ise, “Hoca hanım 1991 yılından itibaren Üniversitemizde Halk Sağlığında Akademik hayatına başlamış ve yaklaşık kendisiyle 27 yıllık bir geçmişimiz var. 2005’deki profesör olmasından bu yana geçen 13 yıllık sürede de Profesör olarak Üniversitemizde, Tıp Fakültemizde Halk Sağlığı Ana Bilim dalında hizmet etti. Kendisi hem camiasında hem fakültemizde sevilen, sayılan ve akademik hayata katkı sunan hocalarımızdan bir tanesiydi. Onun dışında yine Elazığ’ın ulusal ve uluslararası çapta tanınmasına da ciddi katkılar sunan bir öğretim üyemizdi. Üniversitemizden ve fakültemizden ayrılması bizi üzmekle beraber yine de şehrimizde yoğun bir şekilde devam edeceği için aynı şekilde birlikte bir süreç daha geçireceğimiz için aynı zamanda mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan, “Yasemin Hanım hem benim üniversiteden değerli bir öğretim üyesi arkadaşım, hem de hususi olarak da yaklaşık 10 yıla yakın kendisiyle ve ailesiyle komşuluk yaptım. Hem komşuluğu, hem arkadaşlığı, hem bu üniversiteye kattığı, hem bu şehre kattıkları gerçekten övülmeye değer. Öğretim Üyesi olarak, üniversitenin bir değeri olarak uzun yıllar hem üniversitemize hem şehrimize güzel hizmetlerde bulunmuştur. Umarım bundan sonraki dönemde de sağlıklı bir emeklilik dönemi geçirir. Kendisinin ben çok fazla duracağını düşünmüyorum. Muhtemelen sosyal aktivitelere devam edecektir. İnşallah bu başarısını diğer sosyal alanlarda ve iş hayatında sürdüreceğine inanıyorum. Kendisine hayat boyu mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.

Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfü Çınar Ulucan da, “Hakikatten çok nezih, çok itibarlı, çok karakterli bir aile yapıları var. O kendilerine de yansımış. Bugüne kadar çalışmalarında gerek Şinası Hocam, gerek Yasemin Hanım ve diğer kardeşlerininde taktire şayan bir aile düzenleri var. Çok beğeniyorum, çok da imreniyorum. Bu manada bundan sonraki hayatında Yasemin Hanım’a da, diğer kardeşlerine de hepsine başarılar diliyorum. Allah hayırlı bir gelecek nasip etsin. Mevla’m mutluluklar, huzurlu günler nasip etin” dedi.

Mesai Arkadaşları Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tevfik Ozan, “Şairin biri diyor ki; ‘güneş tek bir kar tanesinin bile gönlünü almadan ovalar dağlar boyu karları eritemez’. Yani Yasemin Hoca’nın felsefesi de buna benzer. Kimle çalışırsa çalışsın, onun gönlünü almadan, onu ikna etmeden yaptığı işin önemini ona anlatmadan işe girişmez. Ve elinden geldiği kadarda devlete, millete zararı olmayacak bir yol izler. Siz ona kendine kar getirecek ama devlete millete zarar edecek bir teklif götürün, kesinlikle kabul etmez. Bütün bu hasetlerinden dolayı biz hocamızı seviyoruz. Aramızdan zahiren ayrıldı ama bir başka yerde daha güzel teşebbüslerle devlete, millete hizmet ediyor. Bu da vesile oldu. Bu yemeği onu son bir defa görelim ve daha sonra uğurlayalım diye düşündük” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Süleyman Erhan Deveci, “Hep beraber hareket etmeyi öğretti. Sanırım bu düstur bizim yaşantımızda ve Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı’nın yaşantısında ana düstur oldu. Biz ekip olarak çalışmayı Yasemin Hoca’dan öğrendik ve gerçekten iyi bir ekip olduk. Halk Sağlığı açısından da çok iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah ondan aldığımız bayrağı aynı derecede düşürmeden götürürüz. İkinci öğrettiği de ahde vefaydı. Hep öyle derdi, inşallah biz ona ahde vefalı oluruz” dedi.

 

Prof. Dr. Yasemin Açık’ı anlatırken gözyaşlarını tutamayan Prof. Dr. Ferdane Oğuzöncül, “Hem benim arkadaşım hem dostum. O yönüyle çok severim, takdir ederim. Hem amirim de oldu, hem iş arkadaşım oldu. Herkes onun çalışkanlığını biliyor, konuşuyor ama ben onu dost, arkadaş olarak da biliyorum. Gerçekten çok duygulandım. Hep yanımda, arkamda oldu. İyi günümde de, kötü günümde de yanımda

oldu. Ayrıldığı zaman bomboş kaldım. Gerçekten onu çok seviyorum. Bir arkadaş olarak çok iyi birisi. Ayrıca eş olarak da, anne olarak da ben vasıflarını biliyorum. Çünkü çocuklarımız aynı sınıflardaydı. Onları beraber büyüttük. Çocuklar bebek iken kendisiyle beraber Baskil yollarını arşınladık. Çocuklarımızı Yasemin Hocamızın annesine bıraktık” ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şinasi Yalçın, “Yasemin çocukluğundan itibaren hep çok çalışkandı. Bu tıp fakültesinin ilk personellerinden. Orada her kademe de hemen hemen çalışarak çok hizmet etti. Birde toparlayıcı bir kişiliği vardı. Yani Yasemin bir yere girince oradaki her kademedeki insanın etrafında toplanmasını sağlardı ve işin bir ucundan tutmasını sağlardı. Bence Yasemin’in başarılı olması hep bunun sayesinde oluyor. Yani bir mekana, bir ortama girince mutlaka herkesi işe katıyor ve o zamanda başarı geliyor. Yasemin’i ben bebekliğinden itibaren biliyorum ama çocukken çok başarılı olacağını tahmin ediyordum” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Selami Yalçın, “Yasemin zaten çocukluğundan beri hep çok çalışkan yani küçüklük dönemlerinde bile evin yükünün çoğunu omuzlardı. Çoğu işleri o yapardı. Şu anda yine aynı şekilde devam ediyor. Her şeyde çok daha başarılı olacaktır inşallah" diye ifade etti.

Öğretim üyeliği görevi boyunca çok sayıda anı ve deneyim biriktirdiğini ifade eden Prof. Dr. Yasemin Açık, “Burada çok sayıda anı, arkadaşlık, dostluk ve deneyim biriktirdim ve bundan sonraki süreçte, mutlaka bu deneyimlerimi bu yaşantılarımı hep gülümseyerek sevgiyle hatırlayacağım ve gençlere de anlatacağım diye düşünüyorum. Emekli olmamın bir önemi yok. Bundan sonraki süreçte de üniversitemde bana düşecek herhangi bir görev olursa her zaman gelip katkı sunmaya da hazırım. Şöyle söylemek istiyorum; Allah hepinize tüm arkadaşlarıma mutlu huzurlu bir üniversite de çalışma yaşamı ardından sağlıklı ve huzurlu bir emeklilik ve devamında da kendi hayallerini hobilerini ve kafalarındaki projeleri gerçekleştirecekleri bir emeklilik dönemi diliyorum” dedi. Mesai arkadaşlarından helallik isteyen Açık, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Program hediye takdimi ile sona erdi.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİĞER haberleri
2022-04-03 02:15:05
2020-11-23 19:15:12
2015-03-10 15:50:44
2015-03-10 15:48:30
E-Mail Bulten Kaydi
Arşiv Arama
- -
Anket
Bir gazeteyi takip etmenizin sebebi nedir?
İçeriği
Yazarları
Siyasi görüşü
Görsel çekiciliği
Diğer
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Elazığ Sonnokta Gazetesi - Elazığ Son Dakika
© Copyright 2013 elazigsonnokta.com/. Tüm hakları saklıdır.Web Tasarım Elazığ Sonnokta haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Web Tasarım Hizmeti
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi
Elazığ Nakliyat Firmaları
Elazığ Polat Nakliyat
Elazığ Nakliyat Firması
seks shop   sex shop   sex toys   erotik seks shop   gay sex shop   gay sex shop   strapon nedir   kızılay sex shop   vibratör   izmir sex shop   antalya sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   antalya sex shop   izmir sex shop   bursa sex shop   ankara sex shop   istanbul sex shop   ankara sex shop   bursa sex shop   bursa sex shop   antalya sex shop   sex shop   izmir erotik shop   seks shop   sex shop   sex shop   sex shop   seks shop istanbul   فرمتجر الجنس   فروشگاه جنسی   فروشگاه جنسی   هزاز   متجر الجنس اسطنبول   вибратор   фаллоимитатор   секс-игрушки   деление знакомства   секс-шоп   знакомства с иностранцами   sex shop   iç giyim   saç bakım   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otel fiyatları   sinop otel tavsiye