OKVER Taş Değirmen Ekmekleri birbirinden sağlıklı ve leziz ekmekleri ile Tarım Fuarı'nın gözdesi oldu. 
Atlas Uluslararası Fuarcılık öncülüğünde KOSGEB destekleriyle bu yıl 8’incisi düzenlenen Çorum Tarım ve Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda OKVER Taş Değirmen Ekmekleri oldukça ilgi topladı. 


Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Tarım ve Orman Müdürü, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Atlas Uluslararası Fuarcılık Sahibi Fevzi Atasagun, Osmancık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş ile birlikte OKVER Taş Değirmen Ekmekleri standını ziyaret ederek, OKVER Taş Değirmen Ekmekleri Sahibi Osmancık Başpınarlı hemşehrimiz Abdullah Okay'dan ekmekler hakkında bilgiler aldı. 
Stantta tam buğday unlu, çavdar unlu, mısır unlu, arpa unlu ve yulaf unlu birbirinden farklı ekmekler ikram edildi. 


Protokol üyelerinin ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği stantta OKVER Taş Değirmen Ekmekleri Sahibi Osmancık Başpınarlı hemşehrimiz Abdullah Okay, OKVER Taş Değirmen'de birbirinden sağlıklı ve leziz ekmeklerin bulunduğunu Çorum halkına hizmet vermekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Akkent Mahallesi Çorum Ticaret Borsası Kompleksi'nde hizmet verdiklerinin altını çizen Okay, tam buğday unu, çavdar unu ve sarı buğday unu ve bu unların faydaları hakkında şu bilgileri verdi:

TAM BUĞDAY UNU NEDİR? 

"Tam buğday ekmeği, buğdayın bütün olarak öğütülmesiyle oluşan undan yapılır. Bir buğday taneciği üç kısımdan oluşur. 

TAM BUĞDAY UNUNUN FAYDALARI?

Felç riskini yüzde 30-36'ya düşürür. Diyabet riskini yüzde 21-30'a düşürür. Kalp Hastalıkları riskini yüzde 25-28'e düşürür. Kilo alımını engeller, kilo vermeye yardımcı olur. Astım riskini düşürür. Karotid arterlerin sağlıklı çalışmasını sağlar. Enflamasyona bağlı hastalıkları azaltır. Kabızlığı engeller. Kolon kanseri riskini düşürür. Yüksek tansiyonu engellemeye yardımcı olur. Diş eti hastalıkları ve diş kaybını engeller. Uzun süreli enerji vererek, iş gücü kapasitesini artırır. 

ÇAVDAR UNU NEDİR?

Çavdar unu çavdar tahılı unu ile yapılan bol life sahip ve kalori barındırmayan sağlıklı bir ekmek türüdür. 
çavdar ununun faydaları?
Vücudun kilo almasını engeller, Yağ birikimini parçalar ve vücuttaki yağ depolanmasını savuşturur. Şeker hastaları için mükemmel bir ekmek türüdür. Birçok uzman ve doktor tarafından önerilir. Özellikle normal bir ekmekle doymayan kişiler, çavdar ekmeğinin 3 dilimi ile rahatlıkla doyar. Sağlık açısından insana gerekli besin, mineral ve vitaminleri sağlar. 

SARI BUĞDAY UNU NEDİR?

Çok yüksek kaliteli makarnalık durum buğdayından elde edilir. Sarı renkli ve kolay işlenebilir. 

SARI BUĞDAY UNUNUN FAYDALARI

Protein değeri yüksektir. B1 ve B6 vitaminlerince zengindir. Sindirimi kolaydır, vücutta hazımsızlığı önler. Doyurucudur ve uzun süre tok tutar. Enerji verici özelliği vardır. Yağ ve sodyum oranı düşük olduğu için kolesterol düşürücü etkisi vardır. Kan şekerinin hızla yükselmesini sağlar. Şeker, kalp ve damar hastalığına yakalanma riskini düşürmede yardımcı olur. Kana karışımı yavaş olduğu için tok tutma özelliği vardır. Acil enerji ihtiyacı olan sporcular tarafından tüketilmesi tavsiye edilen bir ekmektir. 

MISIR UNU NEDİR?

Mısır unu kurutulmuş mısır tanelerinin ezilmesiyle elde edilir. 
Mısır unu faydaları
Mısırın içerisinde yüksek miktarda karbonhidrat bulunur. Bu da vücuda enerji sağlamada önemli bir besin olmasını sağlar. A ve B2 vitaminleri ile protein, kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri bakamından zengindir. Lifli bir gıda olan mısır bu özelliği sayesinde kan şekerini dengeler. Ayrıca kabızlığı önler. Lifli olması aynı zamanda koroner kalp hastalıklarını da önler. Doymamış yağ asitleri bakımından zengindir. Doymamış yağ asitleri kolesterolü dengelemede yardımcı olur. Aynı zamanda kalp ve damar dostudur. Mısır unu cilt için çok faydalıdır. Bir çok cilt maskesinin yapımında da kullanılır. Göz, kemik, diş ve böbrek sağlığı açısından gerekli olan A vitamini bakımından zengindir."