featured

Fransız karargahı iken kütüphaneye çevrilen tarihi binanın açılışı yapıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, Fransızların işgal döneminde karargah olarak kullandığı tarihi bina Kırıkhan İlçe Halk Kütüphanesi olarak hizmet vermeye başladı.

Kırıkhan İlçe Halk Kütüphanesi olarak hizmet vermeye başlayan tarihi binanın Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın katılımıyla açılışı yapıldı.

Açılış programında konuşma yapan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Hayatın içerisine kütüphaneleri taşımaya çalıştıklarını ve hayatıda kütüphanelerin içerisine taşırsak daha mutlu olacaklarını söyledi.

Genel Müdür Turşucu kütüphanelerin içerisindeki herşeyin kullanılarak ekşitildiğini umduklarını belirterek şunları söyledi; “Estetiği, fonksiyonuyla cazibesini ortaya koyan bir bina, biz özellikle şunu şiyar etmiş durumdayız, kütüphanelerimizi hayatın içerisine taşırken, hayatı da kütüphanelerin içine taşıyınca bu bina ve içerisindekiler kullanılarak eskimesini istiyoruz biz bunları yenileriz, yenisini koyarız ama kullanılmamaktan dolayı kendi kendine eskiyen kitaplar olursa bizim üzerimize vebal olur. Bu yüzden kütüphaneyi hayatın içerisine taşımak zorundayız.”

Kitap okuma sayılarındaki artışı da dikkat çeken Turşucu “5 yıl önce üye sayıları 1 milyonun altında olduğunu şimdi bu sayının 4 milyona ulaştığını, 5 yıl önce 3 milyon 600 ödünç kitap geçen yıl kütüphanelerden 13 milyon kitabın ödünç verildiğini sözlerine ekledi.

Kütüphanenin açılışında konuşma yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan ise, Gelecek nesil için yapılan tüm yatırımların helal olduğunu söyledi.

Vali Doğan “Çocuklarımız iyi yetişsin, gelecekte bu milleti en iyi şekilde temsil etsin, bu coğrafyada bu milletin menfaatlarını savunsun. Kütüphaneler çocuklarımızın geleceği için çok önemli. Bu kütüphaneden sonra herkesin yakınen bildiği Hatay Devlet Meclis binasını kütüphaneye dönüştürmeye düşünüyoruz. Burası kültür sanat merkezi haline getirilerek içirişinde çok güzel kütüphane olacak ve gençlerimize sürekli hizmet verecek hale getireceğiz.” dedi.

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ise yaptığı konuşmada, Fransız idarecilerinin ‘Biz hiç burdan gitmeyeceğiz’ diyerek yerleştikleri binayı çok şükür 82 yıl sonra kütüphane yaptıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Milletvekili Yayman “Burada yerli, milli, vatanını seven, milletini seven, mukaddesitına bağlı nereden, geldiğini bilen nesiller yetişecek.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fransız karargahı iken kütüphaneye çevrilen tarihi binanın açılışı yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir