Fransa'da her 4 kişiden 1'i yeni tip koronavirüsün laboratuvarda üretildiğine inanıyor

Fransa'da her 4 kişiden 1'i yeni tip koronavirüsün laboratuvarda üretildiğine inanıyor
© AP Photos/Francois Mori
By Enis Günaydın
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Fransa'da yürütülen bir araştırmaya göre ülkedeki her dört kişiden biri, Covid-19 hastalığına neden olan koronavirüsün laboratuvarda oluşturulduğunu düşünüyor

REKLAM

Fransa'da yürütülen bir araştırmaya göre ülkedeki her dört kişiden biri, Covid-19 hastalığına neden olan koronavirüsün laboratuvarda oluşturulduğunu düşünüyor.

Ifop araştırma merkezi tarafından yapılan araştırmada, Fransızlara koronavirüsün nasıl oluştuğunu düşündükleri soruldu. Cevap verenlerden yüzde 17'si bu virüsün bilinçli bir şekilde üretildiğini, yüzde 9'u ise istemsiz bir şekilde laboratuvarda üretildiğini söyledi. Böylelikle toplamda yüzde 26'lık bir kesim, hastalığın insanlar tarafından üretildiğine inanıyor.

Ankete katılanların yüzde 17'si soruya cevap vermezken, büyük çoğunluk olan yüzde 57'si, yeni tip koronavirüsün doğal yollarla ortaya çıktığını düşünüyor.

Gençlerde 'laboratuvarda üretildi' oranı daha yüksek

Araştırma ayrıca ankete katılan gençlerin, virüsün laboratuvarda üretildiği iddialarına inanma ihtimalinin daha yüksek olduğunu gösterdi.

Katılımcıların arasında yaşı 18 ila 24 arasında olanların yüzde 28'i virüsün insanlar tarafından üretildiğine inanıyor. 65 yaş ve üstü grupta bu oran sadece yüzde 6 olarak ortaya çıkıyor.

Covid-19 salgının tüm dünyayı etkisi altına alması, çok sayıda komplo teorisini de beraberinde getirdi. Koronavirüsün 2003 yılında ABD'de geliştirildiği veya 2004 yılında Fransa'nın Pasteur Enstitüsü'nde üretildiği gibi çok sayıda iddia öne sürüldü.

Ancak bilim insanları defalarca bu iddiaların asılsız olduğunun altını çizerek, yeni tip koronavirüsün doğal bir virüs olduğunu ifade etti.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Pompeo: Çin'deki laboratuvarlarla ilgili endişelerimiz sürüyor

İspanya'da Covid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı rekor artışla 5 bin 690'a çıktı

101 yaşındaki Covid-19 hastası koronavirüse karşı verdiği mücadeleyi kazandı