Fransa karıştı! Protestocular sokaklarda

Cumhurbaşkanı seçimlerinde 2'nci tura Le Pen ve Macron'un kalması, kendilerini "faşizm karşıtı" olarak niteleyen gruplarca protesto edildi.

Fransa karıştı! Protestocular sokaklarda
Fransa karıştı! Protestocular sokaklarda
GİRİŞ 24.04.2017 04:47 GÜNCELLEME 24.04.2017 04:47
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda, Yürüyüş Hareketinin lideri Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisinin lideri Marine Le Pen'in ilk iki sırada yer alması, kendilerini "faşizm karşıtı" olarak niteleyen grupların tepkisine neden oldu.

Cumhurbaşkanı seçimin ilk turu sandık çıkış sonuçlarının açıklamasının ardından, ikinci tura kalamayan Jean-Luc Melenchon taraftarı olan ve "faşizm karşıtı" şeklinde kendilerini ifade eden yüzlerce kişi, Paris'in tarihi meydanlarından Bastille'de toplandı.

Göstericilerin meydanın ortasındaki heykelin çitlerini çıkarıp, güvenlik güçlerine şişe ve yanıcı maddeler atması üzerine iki taraf arasında çatışma yaşandı.

Fransa'nın Strazburg kentinde de protesto gösterilerine güvenlik güçleri müdahalede bulundu.

France 2 kamu yayıncısı televizyon kanalının hazırlattığı sandık çıkışı anketine göre, Macron oyların yüzde 23,7'sini, Le Pen ise yüzde 21,7'sini alarak ikinci tura kaldı. İlk tur sonuçlarının ardından Başbakan Bernard Cazeneuve başta olmak üzere birçok siyasetçi, seçmenleri Le Pen'e karşı Macron'a oy vermeye çağırdı.

YORUMLAR 94
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen insanların demkoratik haklarına saygılı olun ! Orantısız güç kullanmayın ! Diktatör François !
    Cevapla
  • TOPRAK 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah islam düşmanlarına gün yüzü göstermesin...
    Cevapla
  • deli..dolu 7 yıl önce Şikayet Et
    sadece İslam düşmanlarına değiL.,Türk Devletimize Milletimize kindar sinsi içten pazarlıkci düşmanların,dan şerrinden korusun onların tuzaklarıni planlarını başlarına geçirsin iNŞAALLAAH..AAmiiiiiiiiiNNNNNNNNN..,,
    Cevapla
  • Ahmedi 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis ne demişti, hatırladınız mı.? gün gelecek bunlar sizin başınızı yiyecek. Sıra onlarda bir şey yapamayınca kendilerini soktular.
    Cevapla
  • Hasan aslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Gezi olayı paris :D
    Cevapla
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    endişeliyiz.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması