CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un 'Bizim genel başkanımız böyle bir sisteme talip değil, bizim genel başkanımızın talip olduğu sistem parlamenterdir' açıklamasını da hatırlatan Öçten 'Kılıçdaroğlu'nun aday olmayacağının en güçlü işareti' olarak niteledi.

[old_news_related_template title="Son dakika.. CHP'den cumhurbaşkanlığına bir aday daha!" desc="CHP'den, Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın ardından, bir vekil daha Cumhurbaşkanlığı aday adaylığını açıkladı. CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin de yazılı bir açıklama yaparak adaylığını açıkladı. Didem Engin, 'Cumhurbaşkanlığı seçimini birinci turda kazanacağıma inanıyorum dedi. CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması halinde cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklamıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/basliksiz-2-26_16_9_1524223879.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-chpden-cumhurbaskanligina-bir-aday-daha-2361903/"]
MUHARREM İNCE ADAY OLMAYA HAZIRKemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce arasındaki görüşmeye de değinen Öçten, "Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na aday olacak mısınız, siz aday olmayacaksanız ben olmaya hazırım' dedi" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan Büyükerşen'e adaylık sinyali" desc="CHP'de cumhurbaşkanlığı seçimi için aday belirleme çalışmaları sürüyor... Özel bir TV kanalının programında konuşan Eskişehirli gazeteci Deniz Çağlar Fırat, Kılıçdaroğlu'nun, Büyükerşen'e 'Yurt gezilerine hazır mısın' diye sorduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/basliksiz-1-60_16_9_1524244887.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kilicdaroglundan-buyukersene-adaylik-sinyali-2362372/"]

ANKETTE İKİ ADAY ÖNDE


Tülay Ünal Öçten, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptırdığı ankette, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici isimlerine ulaştığını söyledi.

Öçten'in CHP'nin önemli bir isminden aldığını bilgiye göre ankette 2 kişinin daha olduğu ve bu isimlerin dışarıdan olduğu bilgisini aktardı.