Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Foto-Film Fest ödül töreniyle sona erdi.

KARABÜK Valiliği tarafından düzenlenen

KARABÜK Valiliği tarafından düzenlenen ve ilki Türkiye’nin en büyük blok ormanlarının yer aldığı, ağaçları, derin vadileri, akarsuları ve barındırdığı yaban hayatı çeşitliliğinin yanı sıra sonbaharın gelişi ile ortaya çıkan renk cümbüşünün eşsiz görüntüsünü fotoğraf tutkunları ile buluşturmak amacıyla düzenlenen Karabük Foto-Film Fest Yenice Fotoğraf Maratonu ve Kısa Film Yarışması ödül töreniyle sona erdi.

Yenice Belediyesi Ihlamur Teras Tesisleri Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Vali Yardımcısı Barboros Baran, Yenice Kaymakamı Muhammed Evlice, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Yortan Belediye Başkanı Ali Şık, il ve ilçe protokolü, jüri üyeleri ve yarışmacılar katıldı.

Yenice ilçemizin müthiş bir bölge olduğunu ifade eden Vali Gürel, “Buraları görünce insan mest oluyor, müthiş bir bölge. Sonbaharı özellikle doğaseverlerin ve sanatseverlerin gözünden görmek istedik. Onların kameralarıyla, onların dünya görüşüyle, gözüyle resmedip bölgemizin tanıtımına katkıda bulunmak istedik. Karabük’te 2019 yılını Kültür Sanat yılı olarak ilan etmiştik. Yaptığımız kültür sanat faaliyetlerini bu kapsamda yürütmeye çalışıyoruz. Birkaç etkinliğimiz oldu bu da onun bir parçası. Ancak bu daha farklı daha büyük bir proje. Yaptığımız etkinliğin ana ismini Karabük Foto Festival olarak koyduk. Ancak yapacağımız etkinlik hangi ilçede ise o ilçe ismi ile ilişkilendireceğiz. Ondan dolayı bu etkinlik Yenice koşa film yarışması ve Foto safari maratonu olarak adlandırıldı. Yenice de yaptığımız Foto Safari maratonunun yanında bir de kısa film yarışmasını ekledik. Kısa film yarışması muhtemelen Türkiye de ilk kez yapılıyor. Bizler bunu ilk kez yapıyoruz, bunun için destek almamız gerekiyordu, Gülcan Acar Hanım’ın çok büyük desteği oldu.

Gerçekten dünyanın sayılı yerlerinden bir tanesindeyiz. Değişik kültür altyapımızla beraber bir zenginliğe sahibiz. Bu zenginliği paylaşmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bölgemiz orman bölgesi olduğu için ilimizin % 71’i, Yenice ilçemizin de yüzde 87’si ormanlarla kaplı. Böyle bir zorlu bölgede, köylerde yaşayan insanlarımız ormancılıkla hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Ama bunun yanında turizmi, özellikle doğa turizmini yanına koyabiliriz diye düşünüyorum. Daha birçok spor ve turizm faaliyeti bunlara eklenebilir. Bunun için ilimizin turizmini 12 aya yayıp sadece Safranbolu değil ilimizin bütün alanlarına yaymak niyetindeyiz. Bununla ilgili çalışmalarımız mevcut. Her ilçede bir güzelliği ön plana çıkarmak için uğraşmaktayız. Karabük Foto-Film Fest Yenice Fotoğraf Maratonu ve Kısa Film Yarışmasının düzenlenmesinde emeği geçen Vali Yardımcımız Barboros Baran, Yenice Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Kültür ve Turizm Müdürümüz, Özel Kalem Müdürümüz, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürümüz ve arka plandaki tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin yöremiz kalkınmasına ve turizmine faydalı olmasını diliyorum. Yenice Fotoğraf Maratonu ve Kısa Film Yarışmasına katılıp katkı sundukları için ülkemizin değişik 30 ilinden ilimize gelen 187 fotoğrafsever ve videosever misafirimize teşekkür ederim.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Karabük Foto-Film Fest Yenice Fotoğraf Maratonu ve Kısa Film Yarışmasında dereceye giren eserlere ödülleri Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Karabük fotofest sonuç listesi;

Fotoğraf alanında sergilemeye layık görülenler;(alfabetik sıralamalıdır)

Abdurrahman Çetin, Alaatin Şenol, Ali Can, Ali Efe, Burak Orta, Cemal Onur Uçan, Emrullah Akgün, Enes Eroğlu, Ercan Tetik, Faruk Turna, Hakan Aydın, Halil İbrahim Almeral , Hanife Erkan, İsmail Develioğlu, Kadir Evci, Kahraman Bekcili, Korhan Kılıç, Levent Ateş, Mehmet Akif Mollaoğlu, Mehmet Aslan, Mehmet Can Düzgün, Murat İbranoğlu, Mustafa Bülent Yılmaz, Mustafa Cebecioğlu, Mustafa Kılıç, Mücahit Göktaş, Nadire Günday, Nihal Gamze Tetik, Orhan Köse, Osman Çiçek Yurt, Seçkin Yenici, Servet Sezgin, Sevilay Kaplan Yıldız, Seyit Konyalı, Tuna Özata, Uğur Bulut, Veyis Polat, Yüksel Açıkgöz.

Fotoğraf Alanında; Birinci Emrullah Akgün, İkinci Kemal Özkılıç, Üçüncü Emre Bostanoğlu

Özel Ödüller;

Yenice Kaymakamlığı Özel Ödülü: Mehmet Aslan,

BAKKA Özel Ödülü: Kemal Özkılıç,

Işık Çelik Özel Ödülü: Hilmi Pekel,

Ören Mobilya Özel Ödülü: Cemil Belder,

MÜSİAD Özel Teşvik Ödülü: Özge Bekçili,

Sandalye Fabrikası Özel Teşvik Ödülü: Taner Ragıpoğlu,

Kısa Film Alanında;

Kısa Film Alanında: Birinci Cemil Belder, İkinci Hakan Kuyumcu, Üçüncü Arda Adnan Kalkan,

Karabük Valiliği Kısa Film Teşvik Ödülü: Gökhan Bostanoğlu

Çağ Çelik Kısa Film Teşvik Ödülü: Mehmet Akif Mollaoğlu,

BAKKA Kısa Film Teşvik Ödülü: Fatih Sami Üzmez,

KARDEMİR Kısa Film Özel Ödülü: Emre Bostanoğlu

Web Tasarım & SEO: Best4SEO