22 Ocak 2020 12:20
Son Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2020 12:57

Metal işçileri MESS dayatmalarına karşı fabrikalarında bir saat iş bıraktı

Kocaeli'den Ankara'ya, Tekirdağ'dan İzmir'e kadar pek çok şehirde Türk-Metal ve Birleşik Metal-İş üyesi işçiler 1 saatlik iş bırakma eylemi yaparak MESS dayatmalarını protesto etti.

Arşiv | Fotoğraf: Ford işçileri

Paylaş

Kocaeli, Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere pek çok ilde Türk-Metal ve Birleşik Metal-İş üyesi işçiler bir saatlik iş bırakma eylemi ile üretimi durdurdu, patronların sendikası MESS'in toplu sözleşme dayatmalarını protesto etti.

Türk-Metal'in örgütlü olduğu fabrikalarda gündüz vardiyası 15.30'da iş durdurarak fabrikaları terk etti. 16.00-00.00 vardiyasında çalışan işçiler ise mesaiye yarım saat geç başladı. Vardiya geçişlerinde uygulanan bir saatlik iş bırakma eylemleri sırasında basın açıklamaları gerçekleştirildi.

Ford'un Kocaeli Gölcük’te kurulu fabrikasında iş bırakma nedeniyle tüm bantlarda üretim durduruldu. Türk Metal’in örgütlü olduğu Çelik Halat Fabrikası’nda da yine üretim yapılmadı.

İşçilerin taleplerini yok sayan metal patronlarının sendikası MESS, son olarak yüzde 10’luk sefalet zammı teklifinde bulunmuştu. İşçiler ise haklarının karşılığını istediklerini ifade ediyor. Ayrıca metal patronları sözleşmenin 3 yıllık imzalanması konusunda da dayatmada bulunuyor.

GEBZE KROMAN İŞÇİLERİ DE UYARI EYLEMİ YAPTI: MESS SABRIMIZI TAŞIRMA!

Gebze'de kurulu Kroman Çelik'te çalışan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler de uyarı eylemi yaptı. MESS'in dayatmalarına karşı çıkan işçiler "Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi, MESS bu işin sonunu düşünmedin mi?" dedi.

(Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kristal-İş çalışanı Hakan Port: Seçim hesapları uğruna işten atıldım

SONRAKİ HABER

IŞİD'in liderliğine Abdülrahman el Mavli el Selbi'nin getirildiği iddia edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa