Ford Otosan tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında 47 ilde 71 farklı okula yeni nesil teknolojilerle donatılmış 71 adet araç hibe edildi. Mersin Ergin AŞ destekleri ile Mersin Endüstri Meslek Lisesi’ne verilen aracın hibe törenine Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Ford Otosan Bölge Müdürü Ozan Tuncel, Ergin AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Doğan, Mersin Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Zeki Urhan katıldı.

Türkiye’nin kalkınmasına destek vermek amacıyla farklı alanlarda sosyal sorumluluk projeleri yürüten Ford Otosan’ın katkıları ve Ford Ergin AŞ’nin destekleri ile Mersin Endüstri Meslek Lisesine hibe edilen araç ile meslek lisesi öğrencileri uygulamalı eğitimler ile ilk kez yeni nesil teknolojilere sahip motorları, elektronik sistemleri ve diğer tüm parçaları inceleme ve üzerinde çalışma yapma fırsatına sahip olacak.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ergin AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Doğan, eğitimin ülke açısından önemli olduğunu belirterek, ‘ Eğitim ülkemiz açısından büyük önem taşıyor. Eğitim alanında fırsat eşitliği yaratırsak, vicdanı hür nesiller yetiştirirsek, ülkemizdeki diğer sorunların da kendiliğinden çözüleceğine inanıyorum. Bu açıdan eğitim her zaman desteklenmesi gerekiyor’ dedi.

Eğitime önem verdiklerini belirten Ford Otosan Bölge Müdürü Ozan Tuncel, ‘ Fotd Otosan olarak ülkemizin kalkınması için çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yürütüyoruz. Bu projelerimizin temelinde meslek liselerimize daha iyi eğitim almaları ve fiziki şartlarda arabaları test ederek eğitim almalarına destek oluyoruz. 47 ilde 71 okulumuza hibe araçlarımızı teslim ettik. Mersin’de de bu projeyi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz’ dedi.

Üst düzey nesiller yetiştirmek adına eğitimin desteklenmesi gerektiğini belirte MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, ‘Eğitim hepimizin bildiği gibi bir ulusun sürdürülebilirliği için en önemli unsurdur. Eğitimimiz ne kadar üst düzey olursa biz de dünyada o derece üst düzey nesiller yetiştirebiliriz. Eğitime sağladıkları katkılardan dolayı Ford Otosan’a ve Ford Ergin AŞ’ye teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise yaptığı konuşmada, ‘Ford Otosan ve Ergin AŞ tarafından eğitim alanında yapılan bu güzel hamle için emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitime sağlanan katkılar ve paylaşımlar en önemli yatırımlardır’ ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal