GİRESUN TİME
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
FKB'NİN BAŞKANI KARAN MI ?

FKB'NİN BAŞKANI KARAN MI ?

Tarih 16 Kasım 2016, 17:11 Editör Dursun ONUR

TIME – Bi daha düşünsek mi acaba?


Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, FKB Yönetim kurulu başkanı gibi konuştu. Varlığı ve yokluğu tartışmalı olan Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, uzun zamandır suskunluğunu korurken, Karan’ın çıkışı manidar bulundu.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ne (FİSKOBİRLİK) destek verilmesini isteyen Karan , Birliğin önemli miktarda ürün almasının sağlanmasını istediklerini söyledi.

Karan yaptığı yazılı açıklamada, üreticinin kendi kaderine terk edildiğini savundu. Başkan Karan, FİSKOBİRLİK'in '5 ton, 50 ton veya şu kadar fındık alımı yapacağım' diyecek olması halinde piyasanın toparlanarak fiyatların yükseleceğini iddia etti.

Karan,’Birliğin bunu diyebilmesi için ekonomik olarak desteklenmesi gerekmektedir. Bu, düşük faizli banka kredisi veya devlet garantörlüğünde başka bir destek olabilir. Bilinen şudur ki fındıkta yaşanan kapitülasyona karşı FİSKOBİRLİK acilen desteklenmeli, üreticinin hakkı korunmalıdır. Acilen FİSKOBİRLİK'e destek verilerek önemli miktarda ürün almasının sağlanmasını istiyoruz’ değerlendirmesi yaptı.

Bu haber 1968 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi

ŞAHİN: İKİNCİ ASFALT PLENTİNİ KURUYORUZ

ŞAHİN: İKİNCİ ASFALT PLENTİNİ KURUYORUZ GİRESUN TIME EKONOMİ HABER- Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin, İl Özel İdaresi bünyesinde ikinci asfalt ...

FINDIK ÜRETİCİSİ ÖDEME BEKLİYOR

FINDIK ÜRETİCİSİ ÖDEME BEKLİYOR GİRESUN TIME EKONOMİ HABER- Fındık üreticileri için heyecan verici bir gelişme yaşanıyor.
GİRESUN’A ADAY DEĞİL,İNSAN LAZIM İNSAN!..24 Eylül 2022

Sayaç



RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi