GOL ATAMAYAN TEK TAKIM

GALATASARAY, Şampiyonlar Ligi'nde en kötü sezonunu yaşıyor. Sarı kırmızılı ekip 32 takım arasında gol atamayan tek takım. Üstelik Real Madrid deplasmanında yarım düzine gol yerken, ağır bir yenilgi aldı. Real Madrid'de bile 18 yaşında bir oyuncu ilk onbirde forma giyip, 3 de gol atarken, temsilcimizde 30 yaşını aşmış, jübilesi gelmiş 6 futbolcu yer aldı. 

HERKES BİRBİRİNE YABANCI

GALATASARAY, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde sadece yabancılardan kurulu ilk onbirlerle sahaya çıktı. Üstelik bu oyuncular birbirine de yabancıydı, Madrid'de ilk onbirde 4 oyuncu kiralıktı. Yolda karşılaşsalar birbirlerini bile tanımakta zorlanacak oyuncular aynı takım için nasıl mücadele edecekti? Bu kadar kiralıkla oynayan başka takım da yoktu.

İNGİLTERE'NİN ALT LİGLERİ GİBİ

İNGİLTERE'de futbolu bırakmak için gün sayan futbolcular en alt liglerde, ya da mahalli takımlarda oynuyor, onlara veteran futbolcu deniyor . Galatasaray ise emeklilik için gün sayanlara kapısını açtı. 66 yaşına gelen Teknik direktör Fatih Terim de Şampiyonlar Ligi'nde en yaşlı iki hocadan biri olarak dikkati çekti. Sonunda lastik patladı, ağır yenilgi geldi.

42 YIL SONRA GELEN BOZGUN

GALATASARAY, Avrupa kupalarında en ağır yenilgiyi Real Madrid maçına kadar 42 yıl önce almıştı. Sarı kırmızılı takım 1972-73 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda deplasmanda Bayern Münih'e 6-0 yenilmişti. Cim bom böylece 42 yıl sonra 6 golü bir kez daha kalesinde görmüş oldu.

6 KASIM'IN LANETİ

GALATASARAY'da 6 Kasım tarihi kulüp tarihine bir kez daha felaket olarak geçti. Sarı kırmızılılar 6 Kasım 2002'de ligde ezeli rakibi Fenerbahçe'ye karşı 6-0 yenildikten sonra 6 Kasım 2019'da bu kez Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e karşı 6-0'lık mağlubiyet aldı.

TERİM'DEN ACI İTİRAF!

GALATASARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, Real Madrid yenilgisi için "Yazık. Utanç duyuyorum" dedi. Sarı kırmızılı takımın hocası, "Taraftarlarımızı üzdüğümüz için de üzgünüz. Eğer oyunda bir sıkıntı varsa ilk sorumlu benim" diye konuşurken, bir kez daha ocak ayında operasyon mesajı verdi.

BAK SEN ŞU ÇOCUĞA 

REAL Madrid formasıyla Galatasaray'a 3 gol atan 18 yaşındaki Rodyrigo maçtan sonra sarı kırmızılıları kızdıracak açıklamalar yaptı. Brezilyalı oyuncu, "Galatasaray'a karşı çok iyi oynadık. 6 tane gol attık, daha fazla da atabilirdik. Atmadık" dedi.

TEŞEKKÜRLER DİAGNE!

ŞAMPİYONLAR Ligi'nde gruptan çıkma şansı kalmayan, artık 3. olup UEFA Avrupa Ligi'ne geçme mücadelesi yapacak olan Galatasaray'ın rakibi Club Brugge, Paris St.Germain'e 1-0 yenildi. Maçta Galatasaray'dan Brugge'ye kiralık olarak giden Diagne penaltı kaçırdı. Maç berabere bitseydi Brugee, 3. sıra için büyük avantaj elde edecekti.

Editör: Haber Merkezi