Fındık üreticileri mağdur edilmeyecek

GÜNDEM 18.09.2017 - 15:09, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2847+ kez okundu.
 

Fındık üreticileri mağdur edilmeyecek

Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Giresun Ticaret Borsasında yaptığı basın toplantında fındık ile ilgili son günlerde oluşan günden hakkında açıklamalarda bulundu.
16 Eylül Cumartesi günü GTB toplantı salonun yapılan toplantıya TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ile birlikte GTB yönetim kurulu üyeleri de katıldı. TMO Genel Müdürü Kemaloğlu yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda TMO olarak Giresun’u birkaç kez ziyaret ederek fındık üreticilerinin yanında olduk. Artvin ve Düzce arasında yaptığımız çok sayıda ziyaret ile üreticinin sorunları ile ilgili çözümler konusunda adımlar attık. Fındık alımı yapılan depolarımızı gezerek her şeyi yakından takip ediyoruz. Hükümetimiz bize fındığın alınacağını ve üreticinin hiçbir şekilde mağdur edilmemesini istedi. Şuana kadar 250 üreticiden 5 bin ton fındık alımı yaptık. Depolarımız ve personel sayımız ile günlük alım miktarımız bellidir. 24 - 25 bin fındık üreticimizden 60 bin ton fındık alacağız. Hiçbir fındık üreticimizin fındığı geri kalmayacak, bize başvuran üreticinin bütün fındığı satın alınacaktır. 30 TMO deposunun olduğu yerlerde 150 personel ile çalışıyoruz. Biz gelemeyen üretici içinde özellikle küçük ilçelerde ve beldelere biz giderek ürünü alıyoruz. Bakanımızın talimatı ile de ortaya çıkan bazı sorunlar çözülmüştür. Fındık paralarının ödenmesinde süre 1 haftaya indi. Salı’dan Salı’ya ödemeler yapılacak. Şu anda fındığı 10.72 kuruştan alıyoruz. Salı günü üreticiye olan 50 milyon lira borcumuz ödenecektir. Fiskobirlik ile de ortak çalışma noktasında görüşmelerimiz sürüyor. Ziraat Odaları ve üreticileri ile her konuda fikir alışverişinde de bulunuyoruz. TMO olarak her zaman fındık üreticilerinin yanındayız. Herhangi bir sıkıntı olmasın diye de alımları çok sıkı takip ediyoruz. Randevu sistemi ile de üreticinin mağdur olmasını engelliyoruz. Bende Giresunluyum, fındık üreticisinin bütün sıkıntılarını bilen bir insanım. Fındık üreticileri çiftçi kayıt belgesi, kendisinin gelmesi ve vereceği miktar ile fındığını kendisi vererek başka bir işleme gerek kalmadan depolarımıza teslim edecektir. Geçmişte olan bazı olumsuz şeylere maruz kalmayacaktır.  TMO’nun fındık fiyatlarının yükselmesi konusunda da bir etkisinin olup olmayacağını da bilemeyiz. Hükümet fındık konusunu yakından takip etmektedir. Kimse endişe etmesin" dedi. 
Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Giresun Ticaret Borsasında yaptığı basın toplantında fındık ile ilgili son günlerde oluşan günden hakkında açıklamalarda bulundu.

16 Eylül Cumartesi günü GTB toplantı salonun yapılan toplantıya TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ile birlikte GTB yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

TMO Genel Müdürü Kemaloğlu yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda TMO olarak Giresun’u birkaç kez ziyaret ederek fındık üreticilerinin yanında olduk. Artvin ve Düzce arasında yaptığımız çok sayıda ziyaret ile üreticinin sorunları ile ilgili çözümler konusunda adımlar attık. Fındık alımı yapılan depolarımızı gezerek her şeyi yakından takip ediyoruz. Hükümetimiz bize fındığın alınacağını ve üreticinin hiçbir şekilde mağdur edilmemesini istedi. Şuana kadar 250 üreticiden 5 bin ton fındık alımı yaptık. Depolarımız ve personel sayımız ile günlük alım miktarımız bellidir. 24 - 25 bin fındık üreticimizden 60 bin ton fındık alacağız. Hiçbir fındık üreticimizin fındığı geri kalmayacak, bize başvuran üreticinin bütün fındığı satın alınacaktır. 30 TMO deposunun olduğu yerlerde 150 personel ile çalışıyoruz. Biz gelemeyen üretici içinde özellikle küçük ilçelerde ve beldelere biz giderek ürünü alıyoruz. Bakanımızın talimatı ile de ortaya çıkan bazı sorunlar çözülmüştür. Fındık paralarının ödenmesinde süre 1 haftaya indi. Salı’dan Salı’ya ödemeler yapılacak. Şu anda fındığı 10.72 kuruştan alıyoruz. Salı günü üreticiye olan 50 milyon lira borcumuz ödenecektir. Fiskobirlik ile de ortak çalışma noktasında görüşmelerimiz sürüyor. Ziraat Odaları ve üreticileri ile her konuda fikir alışverişinde de bulunuyoruz. TMO olarak her zaman fındık üreticilerinin yanındayız. Herhangi bir sıkıntı olmasın diye de alımları çok sıkı takip ediyoruz. Randevu sistemi ile de üreticinin mağdur olmasını engelliyoruz. Bende Giresunluyum, fındık üreticisinin bütün sıkıntılarını bilen bir insanım. Fındık üreticileri çiftçi kayıt belgesi, kendisinin gelmesi ve vereceği miktar ile fındığını kendisi vererek başka bir işleme gerek kalmadan depolarımıza teslim edecektir. Geçmişte olan bazı olumsuz şeylere maruz kalmayacaktır.  TMO’nun fındık fiyatlarının yükselmesi konusunda da bir etkisinin olup olmayacağını da bilemeyiz. Hükümet fındık konusunu yakından takip etmektedir. Kimse endişe etmesin" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.