Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan uygulamalar ve düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 2'si tutuklandı. 1 firari hükümlü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, kentte suçun önlenmesi, suçluların yakalanması ve huzurun devamının sağlanması için merkez ilçede 8 noktada 33 personelin katılımıyla kapsamlı uygulama yapıldı. 

Uygulamaya Terörle Mücadele, Asayiş, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Trafik Denetleme şubelerine bağlı ekipler destek verdi.

Ekiplerce, ana ve ara caddelerin yanı sıra metruk yapılar, kavşaklar ve yol kenarları kontrol edildi, şüpheli kişilerin kimlik kontrolü yapıldı. 

Uygulamalarda, 460 kişi incelenirken 207 aracın sorgusu yapıldı, 4 araç sürücüsüne bin 720 lira para cezası uygulandı. 2 araç ise trafikten men edildi.



- Hurda akü hırsızlığı

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, ilçede bulunan Belen Sanayi Sitesindeki bir depoda meydana gelen hurda akülerin çalınması olayıyla ilgili inceleme başlatıldı.

Soruşturma kapsamında hurda aküleri satın aldığı belirlenen Ünal D. ifadesinin ardından serbest bırakılırken, söz konusu olaya karıştığı belirlenen Nihat B. (45) ve Muhammed B. (25) gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.



- Firari hükümlü yakalandı

Ereğli ilçesinde hakkında 13 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğüne bağlı ekipler, cezasının bitimine 5 yıl kala Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumundan firar ettiği belirlenen 37 yaşındaki Ayhan A'yı, ilçede yapılan uygulama sırasında gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Ayhan A., Beycuma Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.



- Kozlu'da uyuşturucu operasyonu

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotim ile Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan şahıslara yönelik çalışma başlattı.

Ekipler, yaptıkları çalışmada Aykut Y'yi, "uyuşturucu madde ticareti" yapmaktan gözaltına aldı.

Şüphelinin ikametinde yapılan aramalarda 200 gram kubar esrar ve 10 gram kenevir bitkisi tohumu ele geçirildi.

Zanlı, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

(A.A)