Yeni sezon hazırlıklarının ikinci etabını Erzurum'da sürdüren Çaykur Rizespor'da milli kaleci Gökhan Akkan, takımın son durumu ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Güzel ve eğlenceli bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Gökhan, 'Sezona yeni başladık, eksiklerimiz var. Aramıza yeni katılacak olan arkadaşlarımızla daha da iyi olacağımızı umut ediyorum. İsmail hocanın tavrı ve bize yaklaşımı çok güzel. Hem eğlenerek hem de çalışarak kampı geçiriyoruz' dedi.

Ç. Rizespor-MKE Ankaragücü Maçının Hakemi Açıklandı Ç. Rizespor-MKE Ankaragücü Maçının Hakemi Açıklandı

'MİLLİ TAKIMDA KALICI OLMAK İSTİYORUM'
Gökhan, A Milli Takımdaki hedefleri hakkında şu açıklamalarda bulundu:
'Milli takıma birkaç kez gitmek önemli değil. Önemli olan orada kalıcı olmaktır. Tabii ki benim hedefimde milli takımda kalıcı olmaktır. Bunu da çok çalışarak başarabilrim.'

'GELEN BİR TEKLİF YOK'
Şu an Çaykur Rizespor'un sözleşmeli futbolcusu olduğunu hatırlatan Gökhan, kendisine gelen bir teklif olmadığını ifade ederek, 'Kulübümüze gelen resmi bir teklif olursa bunu başkanımız ve yöneticilerimiz ile oturur, değerlendirizi. Benim için şu an önemli olan Rizespor'dur. Burada olduğum sürece takımım adına en iyisini yapmak için uğraşıyorum. Kulaktan dolma bilgiler her oyuncu için olabilir. Büyük takımlarla adınız geçebilir ama ciddi bir durum olursa ve kulübümüzün menfaatlerine de uyarsa o zaman oturulup bu konu tartışılır' diye konuştu.

'İNŞALLAH BU SENE AVRUPA'YA GİDERİZ'
Geçen sezonun ikinci devresinde takım olarak yakaladıkları çıkış ve yeni sezondaki hedefleri hakkında Gökhan, şu açıklamalarda bulundu:
'Geçen sezonun ilk yarısını 12 puanla bitirdik. Kimsenin istemeyeceği bir durumdu ama ikinci yarı bu takımı ligde tutmanın bilincindeydik. Aramıza yeni gelen arkadaşlar da çok çabuk takıma adapte oldu. Oynayan veya oynamayan tüm arkadaşlarımız, hocamız, yöneticilerimiz, çalışan personellerimizin hepsi elinden gelenin en iyisini verdi. Bu durum haliyle sahaya yansıdı. Herkes üst düzey mücadele ettiği ve kendini verdiği zaman takımımızda ligde kalmış oldu. Bulunduğum mevki itibariyle takımın genelinden biraz daha fazla performans göstermem gerekiyor. Takım olarak bu bilinçle oynayıp ligde kalmayı başardık. Geçen sene önümüzde bir örnek var. İlk yarıda ve ikinci yarıda yaptıklarımız ve nereden nereye geldiğimizi gördük. Yeni sezonda ne yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Geçen yılın ilk yarısında yapılan hataları tekrarlamamak, seviyemizi yükseltmek ve daha iyi yerlere gelmek için çalışacağız. Aramıza katılacak olan arkadaşlarımız olacak. Onların performansı da çok önemli. İnşallah Avrupa Ligi nasip olur. Geçen sene alt sıralardan gelerek o sıraları yakaladık. Biraz daha dikkatli olsak Avrupa'ya gidebilirdik. İnşallah bu sene Avrupa'ya gideriz.'

'BU KEZ 'EN AZ GOL YİYEN' KALECİ OLABİLİRİM'
Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'in 'en fazla kurtarış yapan' kalecisi olan Gökhan, yeni sezonda bireysel olarak hedefleri hakkında, 'Aynı şekilde aynı hedefle çalışıyorum. Bu sene belki de 'en çok kurtarış yapan' değil 'en az gol yiyen' kaleci olurum. O daha iyi olur. Oynadığım mevki itibariyle istikrar çok önemli. Bu istikrarı yakaladıktan sonra devam ettirmek gerekiyor' açıklamalarında bulundu.

Gelecekte Avrupa'da oynamak istediğini belirten Gökhan, kariyer planlaması olarak da kendisine dünyaca ünlü İtalyan file bekçisi Gianluigi Buffon'u örnek aldığını söyleyerek açıklamalarını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi