23 Ocak 2021 09:51

Fındıklı’da şirket çalışanları gazeteciye saldırdı: "Kafasına vur gebersin"

Rize’nin Fındıklı ilçesi Çağlayan vadisinde kaçak çakıl aldığı iddia edilen özel bir şirketin çalışanları olayı görüntüleyen gazeteciye saldırdı, ardından tehdit etti.  

Fotoğraf: Ali Osman Ertaş

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize 

Rize’nin Fındıklı ilçesi Aksu Mahallesi’nde Çağlayan deresinin denizle buluştuğu yerinde, özel bir şirkete ait iş makinesi ve kamyonunun, izinsiz çakıl aldığı ihbarı üzerine olay yerine gidip görüntü almak isteyen Rize Nabız Gazetesi Fındıklı Muhabiri ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Rize Şube Üyesi Ali Osman Ertaş önce saldırıya uğradı ardından tehdit edildi.  

"MUSTAFA ABİ KAFASINA VUR GEBERSİN"

Gazeteci Ali Osman Ertaş bir yurttaşın dere yatağından izinsiz kaçak kum ve çakıl alındığı ihbarını değerlendirdiği için olayın yaşandığı Çağlayan deresinin denize kavuştuğu son noktada köprü altında çalışma yapan özel bir şirkete ait iş makinesi ve aracının görüntülerini almaya çalıştığını anlattı. Ertaş, “Henüz çekim yapmam bitmeden çalışma sahasında bulunan diğer şirket çalışanı, makine operatörüne ‘Mustafa abi, onun kafasına vur da gebersin’ diyerek iş makinesi operatörüne seslendi" dedi.  

"BU GÖRÜNTÜLERİ BİR YERDE PAYLAŞIRSAN SENİ BURAYA GÖMERİM"

Bu yaşanan olay sonrası kamerasını kapattığını ve aynı kişinin hızlıca yanına gelerek ne yaptığını sorduğunu anlatan Ertaş şöyle devam etti: “Kendisine gazeteci olduğumu, bir ihbarı değerlendirdiğimi, işimi yaptığımı söyledim. Ardından beni iterek ‘Nerede gazeteci varsa’ dedi ve sinkaflı küfür etti.” Bu saldırılardan sonra tehditlerine devam eden şirket çalışanlarının Ertaş’ı “Görüntüleri bir yerde paylaşırsan seni buraya gömerim” diyerek tehdit etmeye devam ettiği belirtildi.

Ertaş ayrıca şirket çalışanlarının kamerasını almak için kendisine saldırdıklarını ancak kendisinin izin vermediğini anlatarak “Sürekli tahrik ederek saldırıyordu, defalarca ‘Bu videoyu paylaşırsan’ diye tehdit etmeye devam etti. Beni tehdit eden şirket çalışanın ismini bilmiyorum ama şahsen tanıdığım bir kişiydi” dedi. 

Ertaş yaşadıklarının ardından Fındıklı Emniyet Müdürlüğüne giderek kendisine yönelik tehditlerde bulunan şahıslardan şikâyetçi ve davacı oldu. 

YAŞAM SAVUNUCULARI DESTEK VERDİ

Gazeteci Ali Osman Ertaş olayın Fındıklı’da duyulması sonrası yaşam savunucusu birçok yurttaşın kendisini arayarak destek verdiğini belirterek “Taşrada gazetecilik yapmanın ne derece zor olduğu gerçeğini bir kez daha yaşayarak gördük. Hukuksuz herhangi bir olayı bile görüntülemenin suç olduğu bir ülkede basın özgürlüğünden bahsetmek çok zor” diyerek tepkisini dile getirdi. 

ÇGD: SALDIRI HALKIN HABER ALMA HAKKINA YÖNELİK

Yaşanlara tepki gösteren Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Rize Şubesinden yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Rize Fındıklı’da yaşanan bu olayın Türkiye’de halkın haber alma ve yayma hakkının ne durumda olduğunu görmek açısından çök önemli bir olaydır. Türkiye’nin her yerinde dolayısıyla taşrada da gazetecilik görevini yapmanın zorluklarını hepimiz biliyor ve görüyoruz. Derneğimiz üyesi Ali Osman Ertaş’ın yapacağı bir haber öncesi hakarete uğraması ve tehdit edilmesi halkın haber alma ve yayma hakkına açık bir saldırıdır. ÇGD Rize şubesi olarak gazeteci arkadaşımıza, dolayısıyla halkın haber alma hakkına yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yetkililerin saldırganların hakkında gerekli soruşturma başlatmasını ümit ediyoruz.”

ÖNCEKİ HABER

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Çolak: 120 milyon doz aşıya ihtiyacımız var

SONRAKİ HABER

Sputnik-V aşısının Türkiye'de üretilmesi için anlaşma imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...