19 Nisan 2019 10:35

Fındıklı’da işçi ve üreticiler ortak 1 Mayıs kutlamasına hazırlanıyor

1 Mayıs Fındıklı’da emek örgütleri, siyasi parti ve kitle örgütlerince ortak kutlanacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ali Osman ERTAŞ
Rize

Rize’nin Fındıklı ilçesinde sendikalar, odalar, siyasi partiler ve kitle örgütlerinden oluşan ortak komite 1 Mayıs hazırlıklarını sürdürüyor.

Kıdem tazminatı, kadro, doğanın korunması talepleri etrafında 1 Mayıs’a hazırlandıklarını belirten Belediye-İş Rize-Artvin Bölge Temsilcisi Yaşar Kaspar, “Taleplerimizi dile getirmek için örgütlü olduğumuz tüm ilçelerde alanlarda olacağız” dedi.

10 bini geçen üyeleri bulunduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı, Mehmet Ali Özsoy da “Daha çok çay sorunlarının olduğu bölgede, son yıllarda çay alımına kota konulması, özel sektörün yarı fiyata çay alımı yapması sorunumuzun daha da çoğalacağını gösteriyor. 1 Mayıs’ta üyelerimize çağrı yaparak taleplerimizi alanlarda seslendireceğiz” diye konuştu.

1 Mayıs Tertip Komitesinde yer alan Emek Partisi Fındıklı İlçe Başkanı Hasan Zorlucan da şunları söyledi:
“İşçi ve emekçilerin yaşadıkları sıkıntıları, taleplerini dile getirmeleri için 1 Mayıs önemlidir. Krizin yaratanı emekçiler değildir, bunu, yaratan sermaye ve iktidarın üstlenmesi gerekiyor. Kıdem tazminatının fona devri söz konusu. Bu işçilere yönelik bir saldırıdır. Bunlarla birlikte bölgemizde özellikle çay sektörünün üstünde kara bulutlar dönüyor. Başta kriz olmak üzere tüm sorunları dile getireceğimiz taleplerimizi alanlarda göstereceğimiz bir 1 Mayıs olacak.”

ÖNCEKİ HABER

MHP’li Başkan, AKP döneminden kalan borçları belediye binasına astı

SONRAKİ HABER

İşkence yapan polislere takipsizlik, işkenceyi protesto edenlere dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...