Edinilen bilgilere göre Sakarya’nın Akyazı İlçesine bağlı Merkez Yeniköy ayağı Mahalle mevkiinde bir süredir hayvan katliamı yaşandığı öğrenildi. Bölgede zaman zaman bu etlerden atıldığı eski hayvan leşlerinin de bölgede bulunduğu iddia edildi.

İddialara göre Mahalledeki Fındık bahçelerine kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişiler tarafından zehirli et bırakılarak hayvan katliamı yapıldı. Fındık bahçesine bırakılan zehirli etleri yemek isteyen Tilki, Çakal, Köpek, Kedi, Kirpi ve birçok hayvan bu zehirli etleri yiyerek telef oldular. Bir süredir Evcil hayvanlarının kaybolduğunu belirten Mahalleli daha sonra telef olduklarını görünce çileden çıktılar.

Mahalle sakinlerinden Nuri Şimay şunları dile getirdi; 5-6 gün önce ağabeyimin bir av köpeği vardı 5 bin lira kadar değeri vardı. Domuz Av köpeğiydi ve 5-6 gün sonra fındık bahçesinde köpeğin öüsünü ot Fındıklıkta biçenler görmüş, bize haber ettiler köpeğin ölüsünü bulduk. Bugün sabahta çarşıya giderken evimizin yolunun üzerinde bu mahallede bir tane ölü köpek cesedi gördük. Ondan sonra biz bundan huylandık Veterineri çağırdık Veteriner geldi o cesedi aldı götürdü. Ardından biz fındıklıkları aradık, bütün et parçaları tavukgöğüsleri ölü köpekler, ölü kirpi, ölü kedi, çakal, tilki ve her çeşit çeşitli hayvanlar fındıklıklarımızda ölü olarak duruyor leşleri yiyen diğer hayvanlarda onlar gibi telef olacak. Bunun bir çaresini ve çözümünü istiyoruz. Bu ölmüş hayvanların Tilki Çakal vesaire bunların ölülerinin de toplanmasını istiyoruz. Veteriner mi toplayacak, Jandarma mı toplayacak, yoksa Polis mi toplayacak bilmiyorum ama bunlar buralarda parçalandıkça diğer hayvanlarda bunları yiyerek telef olacaklar, dedi.

Mahallenin bir diğer sakini Melahat Şimay ise; Hayvanlarımızı zehirlediler dün sabah. Allah büyük acı versin ona başka bir şey demiyorum. Evi yansın çoluk çocuğu yansın. Ne diyeyim ben oğlum zehirlenen Köpeğimin adını torunum paşa taktıydı. Ne diyeyim ki, dedi.


Editör: TE Bilişim