Yapılan eleştirilere cevap veren Bekar; “bize üslup konusunda düşünce konusunda akıl vermeye kalması doğru değil. Birilerinin ifade edemediğini birileri kendi köşesine taşıyarak güya bize vurmaya çalışacaklar. Asılsız ve ithamsız saldırılarda bulunuyorlar” dedi.
 
Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar gündem de ki eleştirilere yönelik cevap verdi. Bekar şu ifadeleri kullandı: “Biz ziraat odası olarak her zaman çiftçinin üreticinin her zaman yanında yer alamaya onun sözcüsü olmaya onun haklarının savunucusu olmaya gayret ettik. Geçmişe baktığımız zaman konuşmayan üreticinin hakkını savunamayan, dillendirmeyen bir anlayış Trabzon’da hakimdi.  Son zamanlarda basında, kamuoyunda artan bu eleştirilere cevap vermek istiyorum; Bizim ticari hayatımız da bellidir. Siyasi geçmişimizde bellidir. Bazı arkadaşlar tabiî ki bizim bazı beyanatlar da ki üslubumuzun değiştiğini varsayarak buradan bizi vurmaya ve karalamaya çalışıyorlar. Bu doğru bir tespit, anlayış ve gazetecilik ilkeleri ile bağdaşan durum değildir. Bu tartışmalar tabiî ki bizden kaynaklanmadı. Aslında bu eleştiriyorum diye küçümseyenlerin tavırları ve hareketleridir. Bu hareketler karşısında bizim sessiz kalmamızı bekleyenler beklemesinler. Biz kişisel olarak ta bu eleştirilerimizi asla yapmadık. Ben verdiğim beyanatlarda hiçbir zaman tek kişiye olayı indirgememişimdir. Biz bir çalıştaya davet edildik.”

Haksız Ve Yersiz Eleştiriler 

Bekar yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Ben toplantıya katıldım. Ama o toplantıda gündem olamayacak denilmesine rağmen farklı bir konunun gündeme taşınıp oradan ziraat odalarına yüklenmeleri aşağılayıcı bir üslupla konuşma yapılması elbette ki bizi üzdü. Genel olarak yaptığımız eleştirilerden sonra üstümüze gelmeye başlanıldı. Bu çok haksız ve yersiz bir eleştiri saldırısıdır bunlar doğru değildir. Biz her zaman doğru dürüst ve ilkeli hareket eden kişi olarak kurum olarak bunu da kuruma yansıtarak bir çalışmanın içerisindeyiz. Kimse bize üslup konusunda düşünce konusunda akıl vermeye kalması doğru değil.  Basında çok gündem olmak gibi bir yaklaşım tarzım da asla olamaz. Bunların sebeplerinin olması lazım neden bu kadar saldırılıyor. Birilerinin ifade edemediğini birileri kendi köşesine taşıyarak güya bize vurmaya çalışacaklar. Asılsız ve ithamsız saldırılarda bulunuyorlar. Bir kuruma atanmak için bir çabamız asla olmadı. Bizi Trabzon’da seçmişlerdir. Biz bu kurumda çalışırken bu kurumdan hizmet bekleyen insanlara sesimizi ulaştırmak, cevap olmak için yollara düştük. Bu yolda kimse önümüzü, sözümüzü kesmeye kalkmasın. Ticaret Borsaları ve Ziraat odaları arasında ki bağı güçlendirmek için vesile olmak isterim. Bu bağı güçlendirme çalışırken bir kopukluk oldu. Farklı yönlere çekilmeye çalışıldı. Bu artık dursun. Eğer çiftçiye üreticiye haksızlık yapılırsa emeğinin karşılığı zayi edilmeye çalışılırsa karşısında bizi bulacaktır.” 
SONAY ÇALUK
Editör: TE Bilisim