Game Of Thrones Hayranlarına İyi Haber! Çekim Aşamasındaki Yeni Game Of Thrones 2020'de Başlayabilir - Son Dakika
Güncel
BBC

Game Of Thrones Hayranlarına İyi Haber! Çekim Aşamasındaki Yeni Game Of Thrones 2020'de Başlayabilir

İzlenme rekorları kıran Game of Thrones serisinin sekiz sezon sonra sonlanması ile boşluğa düşen hayranları iyi bir haber bekliyor. Lannister'lar ve Stark'ların da içinde olacağı, binlerce yıl öncesine ilişkin yeni bir serinin çekim aşamasında olduğu ortaya çıktı.

21.05.2019 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Game of Thrones, sekizinci sezonun son bölümünün de yayınlanması sonrası 10 yıla yayılan macerasını noktaladı. Ancak dizinin "yoksunluk sendromuna" girmesi muhtemel izleyicilerini iyi bir haber bekliyor. Çünkü bu maceranın binlerce yıl öncesine ilişkin yeni bir hikayenin yapım aşamasında olduğu açıklandı. İşte adı ile ilgili spekülasyonlardan, oyuncu kadrosuna kadar o yapımla ilgili bilinenler.

İSMİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Henüz adı resmi olarak açıklanmasa da son birkaç ay içinde bazı olasılıklar duyum olarak yayıldı. O duyumlardan birine göre, Belfast'ta yeni yapımın setinde çalışanlar yeni diziye "Bloodmoon" (Kanlı Ay) diyor. Game of Thrones serisinin yaratıcısı olan George RR Martin, daha önce bu öncü yapım için The Long Night (Uzun Gece) ismini kullanmıştı. Ancak sonra bundan geri adım atıldı ve şimdilik resmi olarak yapımın ismi açıklanmış değil. Üstelik The Long Night, Game of Thrones'un son ve çok eleştirilen sezonunun üçüncü bölümünün adıydı.

HANGİ ZAMANDA GEÇECEK?

Adı ne olursa olsun, bu seri, Game of Thrones'tan 5 bin yıl önceki olayları konu alacak. Bu da son sekiz sezonda seride yer alan hiçbir karakterin bu yeni yapımda olmayacağı anlamına geliyor. Ancak bir istisna var. Slovak aktör Vladimir Furdik tarafından canlandırılan Night King bu yapımda yer alacak.

YENİ YAPIMIN KONUSU NE OLACAK?

Dizinin yapımcısı olan HBO, "Kahramanlar Çağı'ndan, en karanlık zamanlara dönüşü" işleyecek denilen yeni seriyi tanıdık isimlerle duyuruyor: "Westeros'un dehşet verici sırlarından, White Walkers'ın gerçek doğuş hikayesine kadar yalnızca tek bir şey kesin, o da bu hikaye bildiğinizi düşündüğünüz hikaye değil" Kahramanlar Çağı olarak adlandırılan dönem, Orman'ın Çocukları ile İlk İnsanlar'ın barışı getiren anlaşmayı yaptıkları zamana işaret ediyor.

Game Of Thrones Hayranlarına İyi Haber! Çekim Aşamasındaki Yeni Game Of Thrones 2020'de Başlayabilir

En karanlık zaman ifadesi ile ise White Walkers'ın dünyada ilk olarak ortaya çıktığı ve barışı sonlandırıp uzun yıllar sürecek sert kışı getirdiği dönem anlatılıyor. Bu yeni seri ile Night King'in gerçek doğuş öyküsünün yanında Stark'lar ve Lannister'ların kadim husumetine ilişkin de bir şeyler yer alması oldukça olası. Stark'ların atası olan, Winterfell ile Duvar'ı inşa eden, "Kurucu Bran" (Bran the Builder) döneminde geçeceği seri ile ilgili bilinenler arasında... Aynı zamanda Lannister'ların atası olan "Akıllı Lann" de bu dönemde yaşadığı için, iki ailenin sürtüşen hikayelerinin başlıca konulardan biri olması beklenebilir.

Game Of Thrones Hayranlarına İyi Haber! Çekim Aşamasındaki Yeni Game Of Thrones 2020'de Başlayabilir

KİMLER ROL ALACAK?

Başrollerden biri olacak Watts'ın "karanlık bir sırra sahip, karizmatik bir aristokratı" canlandırması bekleniyor. Serinin hayranları, ünlü aktrisin, Lightbringer isimli yanan kılıcın sahibi olan efsane savaşçı Azor Ahai'nin karısını canlandırıcağını savunuyor. Yine bir başka Oscar adayı aktris olan Miranda Richardson'ın da dizide rol alacağı açıklandı. Jamie Campbell Bower, John Simm ve Georgie Henley gibi isimler de yeni seride rol alacaklar.

NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Çekimler he ne kadar Belfast'ta başlamış olsa da yayın tarihi için en erken gelecek 2020 yılı konuşuluyor. Yeni dizinin de yapımcısı olan HBO'dan Casey Bloys, Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada, "Eğer pilot bölüm ve kalan bölüm tamamlansa dahi, (Game of Thrones) final sezonunun yayınından en az bir sene sonraya kadar hiçbir şey yayınlanmayacak." dedi.

Game Of Thrones Hayranlarına İyi Haber! Çekim Aşamasındaki Yeni Game Of Thrones 2020'de Başlayabilir
Game Of Thrones Hayranlarına İyi Haber! Çekim Aşamasındaki Yeni Game Of Thrones 2020\'de Başlayabilir
Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel Game Of Thrones Hayranlarına İyi Haber! Çekim Aşamasındaki Yeni Game Of Thrones 2020'de Başlayabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Hüseyin: Aston Martin araba haberi yoruma kapali, pes artik. Millet bizim yerli araba ile ilgili bir seyler yazar diye mi kapali acaba? 0 1 Yanıtla
  • gvdf: bu sarıya çok fena çaktılar rol icabıydı adam gerçekten içini dışını çıkardı 0 1 Yanıtla
  • Altay: İyi de bundan aylar öncesinden haberimiz vardı 0 1 Yanıtla Süt ninen: Benim yoktu yıvrım, zaten haberi de okumadım. Ne yazıyor? Süt var içen mi? 0 1
  • Bitlis'te düzenlenen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi
    12:19 Bitlis'te düzenlenen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi

    Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, Tatvan ilçe kırsalında toprağa gömülü halde bir AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 353 adet fişek, telsizler ve diğer yaşam malzemeleri ele geçirildi. Delil niteliği taşıyan malzemeler muhafaza altına alınırken, diğer malzemeler ise imha edildi. Güvenlik güçleri, bölge halkının desteğiyle terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir.

  • Kuşadası'nda Hanutçuluğa Karşı Önemli Adımlar Atıldı
    12:18 Kuşadası'nda Hanutçuluğa Karşı Önemli Adımlar Atıldı

    Kuşadası ilçesindeki kruvaziyer turizminin önemli sorunlarından biri olan hanutçuluğun önlenmesi amacıyla 5326 sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde önemli bir adım atıldı. İlçe Danışma Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda, mal ve hizmet satmak için yerli ve yabancı turistleri rahatsız eden iş yerlerine yönelik ciddi tedbirler alındı.

  • Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor
    12:18 Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 31 Mart yerel seçimleri sonucunda vatandaşların teveccühü ile Belediye Başkanı olarak seçilen Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. Mazbata alım töreninden itibaren bugüne kadar yoğun bir ziyaretçi akını ile karşılaşan Belediye Başkanı Necdet Akel, başkanlık makamında vatandaşların tebriklerini kabul ediyor.

  • Efeler Belediyesi Çöp Konteynerlerini Yıkayıp Dezenfekte Ediyor
    12:16 Efeler Belediyesi Çöp Konteynerlerini Yıkayıp Dezenfekte Ediyor

    Efeler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, rutin olarak yaptıkları çöp toplama ve çevre temizliği çalışmalarının yanı sıra ilçe genelindeki çöp konteynerlerini de yıkayıp dezenfekte ediyor. Çevre dostu uygulamalarla ilçenin yaşam kalitesini artırmaya odaklanan Efeler Belediyesi, çevre kirliliğini azaltırken halk sağlığına da önem veriyor.

  • İBB Başkanı İmamoğlu, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali'ne katılan çocukları ağırladı
    12:12 İBB Başkanı İmamoğlu, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali'ne katılan çocukları ağırladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden gelen çocukları Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali için ağırladı. İmamoğlu, çocuklara seslenerek dünyada barışın egemen olması için çocuklardan öğreneceğimiz çok şey olduğunu belirtti. Ayrıca, İmamoğlu çocuklara hediyeler vererek anı fotoğrafı çektirdi.

  • 9 günlük tatilde Antalya'nın antik liman ve kentlerine yoğun ilgi
    12:10 9 günlük tatilde Antalya'nın antik liman ve kentlerine yoğun ilgi

    Türkiye turizminin önemli merkezlerinden Antalya'da Ramazan Bayramı'nda her şey dahil oteller dolup taşarken, çevresinde bulunan antik kentlere de yoğun ilgi gösteriliyor. Antalya'nın antik limanlarından Olympos, Phaselis, Aspendos ve Side ise yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. 9 günlük tatilde yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği antik kentler, doğa ve tarihi bir arada barındırdığı güzelliklerle turistleri cezbetmeye devam ediyor.

  • Tokat'ta Depremden Etkilenenlere Psikososyal Destek
    12:10 Tokat'ta Depremden Etkilenenlere Psikososyal Destek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulan psikososyal destek ekipleri, Tokat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara gece boyunca destek sağladı. Ekipler, depremzedelere görüşmeler yaparak psikososyal destek verdi ve geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalanları misafirhanelere yönlendirdi. Çalışmaların bugün de devam edeceği belirtildi.

  • Şanlıurfa'da kanalizasyon çalışması sırasında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti
    12:10 Şanlıurfa'da kanalizasyon çalışması sırasında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde Yavuz Selim Mahallesi'nde kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçük sonucu işçilerden Mehmet Sinan Kubat (33) toprak altında kalarak hayatını kaybetti. Olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kubat'ın cesedi ekipler tarafından çıkarıldıktan sonra hayatını kaybettiği belirlendi.

  • Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, gelecek kuşakların sağlıklı besin bulamayacağını söyledi
    12:10 Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, gelecek kuşakların sağlıklı besin bulamayacağını söyledi

    Nilüfer ilçesinin, Türkiye'nin en hızlı gelişen bölgelerinin ilk sırasında yer aldığını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, sorunlara ortak akılla çözüm üretilmezse gelecek kuşakların sağlıklı besin bile bulamayacağını söyledi.

BBC

Advertisement