'Kastamonu Lezzet Günleri' etkinliği başlıyor

Esenboğa Havalimanı'nın iç hatlar kısmında  Kastamonu lezzetleri servis edilecek.

  • 414
'Kastamonu Lezzet Günleri' etkinliği başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi ile Tadında Anadolu iş birliğinde 3 büyük havalimanı ve 1 alışveriş merkezinde hayata geçecek olan “Kastamonu Lezzet Günleri” etkinliği Ankara Esenboğa Havalimanı’nda başlıyor.

Gastronomide UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmeyi hedefleyen Kastamonu, yöresel lezzetlerini bu alanın önde gelen podyumlarına çıkarmayı sürdürüyor.

3 havalimanı ve 1 alışveriş merkezi
Kastamonu Belediyesi, Tadında Anadolu işbirliği ile ülkemizin önde gelen 3 havalimanı ile 1 ünlü alışveriş merkezinde Nisan-Mayıs-Haziran aylarında 4 ayrı etkinlik düzenlenecek.

19-20 Nisan tarihlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı İç Hatlar kısmında başlayacak olan “Kastamonu Lezzet Günleri” etkinliği, 9-10 Mayıs’ta İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar kısmında  bir restaurantta ve 11-12 Mayıs tarihlerinde İstanbul Altunizade Capitol Alışveriş Merkezi’inde devam edecek.
Etkinlik zincirinin son halkası 21-22 Haziran tarihlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Girişinde olacak.

Belediye Başkanı Babaş: “Hedefimiz UNESCO”
Tadında Anadolu ile işbirliği içinde 3 havalimanı ve 1 alışveriş merkezinde Kastamonu lezzetlerini tanıtacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Gastronomide iddialı bir iliz. En son Türk mutfağını Berlin ITB fuarında temsil ettik ve takdirle döndük. Mutfağımızı koruma, geliştirme ve tanıtma gayretimiz yurtiçi ve yurtdışındaki önemli podyumlarda sürecek. Hedefimiz ilimizi UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne sokarken aynı zamanda UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda da yer alabilmek. İşbirliklerinden dolayı BTA ailesine teşekkür ediyoruz” dedi.