Skip Navigation Links

Film İzlerken Abur Cubur Tercihimiz Ne Olmalı?

Diyetisyen BAHAR TÜMKAYA Sizler İçin Yazdı...

BAHAR TÜMKAYA

Gazete Köşesi   A+a-

Yemek yemenin olumlu duyguları ortaya çıkaran ve iyilik hali hissettiren bir yönü olduğunu inkar edemeyiz. Yemek yemeyi kim sevmez ki? Acıkmadığımız zamanlarda bile bir sebep ararız bir şeyler yemek için. Birçoğumuz sevindiğimizde veya üzüldüğümüzde hemen mutfağa yönelmez miyiz? Duygu durumumuz yeme davranışımızı yakından ilgilendirmektedir. Bunun sonucunda kilo değişiklikleri sıkça yaşanmaktadır. Depresyonda klasik olarak beden ağırlığının azalması ile sonuçlanan kilo ve iştah kaybı gözlenirken bir alt tip olan “atipik depresyonda” ise kilo alımı artmaktadır.

'JAMA Internal Medicine' dergisinin Mart sayısında yayımlanan bir çalışmaya göre; duygusal filmlerin abur cubura eğilimi artırdığı, dolayısıyla şişmanlamaya zemin hazırladığı ortaya çıkmıştır. Amerikalı bilim adamlarının araştırması, duygusal film izleyenlerin komedi filmi izleyenlerden daha fazla abur cubur tükettiğini göstermiştir. Bilim adamları bu deneyde abur cubur verilen katılımcılara gözleri yaşartan romantik film ve kahkahaya boğan komedi filmi izletmiştir. Romantik filmi izleyenlerin komedi filmini izleyenlerden %36 fazla atıştırdığı belirlenmiştir. Bu çalışma; film müdavimlerinin acıklı film izlerken %28-55 daha fazla patlamış mısır yediklerini göstermiştir.

Bilim adamları duygusal film izleyenlerin daha fazla abur cubur tüketmesinin, hüznü yiyeceklerle bastırma isteğinden kaynaklanıyor olabileceğini savunmaktadırlar.

Romantik film izlemeyi seviyorsanız ne yapacaksınız?

Diyet yaparken istediğiniz filmi izleyebilirsiniz. Yapmanız gereken şey diyet listenizin dışına çıkmadan alternatifleri değerlendirmek. Film izlerken sadece yiyeceğiniz sağlıklı atıştırmalıkları yanınıza almalısınız diğerlerini mutfakta bırakmanız diyete sadık kalmanızı sağlayacaktır.

Tercih edebileceğiniz yiyecekler:

* 1 su bardağı patlamış mısır (yağsız)

* 1 porsiyon kuru meyve + 2 adet ceviz

* 1 avuç yerfıstığı

* 1porsiyon taze meyve

Size uygun sağlıklı atıştırmalıklar için diyetisyeninize danışın, sağlıklı günler dilerimJ

 

Diyetisyen Bahar TÜMKAYA

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet