Video - Fikret Orman'dan gündeme damga vuracak sözler! İddialara yanıt verdi...

17.11.2018 - 13:57 | Son Güncellenme: 17.11.2018 - 13:57

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, bugün düzenlenen aylı Olağan Divan Kurulu toplantısında çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

Video - Fikret Orman'dan gündeme damga vuracak sözler! İddialara yanıt verdi...

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, bugün toplanan Divan Kurulu'nda son dönemde yapılan eleştirilere yanıt verdi. 

-Başkanlığa aday olacak mı?

-Nerede hata yaptı?

-"Bizde pusu kültürü var"

-"Bırakmayı düşündüm"

"Çok zor bir süreçte göreve geldik"

6 senedir Beşiktaş Başkanı'yım. Bugüne kadar 4 tane seçimli genel kurul yaptık. Toplam 16 tane genel kurula gittik, 25. divan kurulu toplantısındayız. Söylenecekleri çok net olarak anlatmıştım. Candaş arkadaşımdan daha önce söylediklerimi BJK TV'den bir kez daha yayımlamasını istiyorum. Bu Beşiktaş serüvenimiz, hepimizin bildiği şeyler aslında. Çok tekrar etmek de istemiyorum. Çok zor bir süreçte göreve geldik. Bu süreçteki en önemli destekçilerimiz de Beşiktaş taraftarıydı.

"Beşiktaş'ı Dolmabahçe Sarayı'ndan almadım. Çağlayan'dan aldım"

"Geldiğimiz noktaya baktığımız zaman ben Beşiktaş'ı Dolmabahçe Sarayı'ndan almadım. Çağlayan'dan aldım... O gün itibariyle ismi FEDA olan bir sezonla başladık. Kulübün tekrar yapılanmasını hep beraber yaşadık. Kulübün temsili açısında çalıştık. Dünya'nın her yerinde bilinen bir Beşiktaş olması için çalıştık. Bütün bu yatırımları Beşiktaş markasını büyütmek için yaptık. Bütün tartışmalarım Beşiktaş'ın menfaatleri üzerine oldu. Beşiktaş'ın huzuru üzerine kurulan bir denge vardı. Hep barıştırıcı olduk. Türkiye'nin her yerinde Beşiktaşlılarla bir araya gelen bir başkan oldum."

"3. yıldızı takarken bu takım bizim eserimiz değildi de..."

"Yönetim uyuma, Beşiktaş'a sahip çık sloganıyla bu sezona başladık. Başlangıçtan 3 ay geriye gittiğimizde tarihi bir karar aldık. Fenerbahçe ile oynadığımız kupa maçına çıkmama kararı aldık. Maça çıkmayın 10 sene şampiyon olmayın denirken, ne oldu da Beşiktaş'a sahip çık noktasına geldik. Ne eksiklik oldu da böyle bir slogan başladı. Yönetim bu takım senin eserin diyerek de ikinci slogan geldi. Şampiyonluk gelirken, Şenol Hoca ile sözleşme yenilenirken, 3. yıldızı takarken bu takım bizim eserimiz değildi de bir mağlubiyetten sonra bizim eserimiz oldu."

Peşine 'Paralar nerede?' 3 ay öncesine kadar Türkiye'nin ekonomisini Fikret Orman'a teslim edin, cimri başkan denirken ne oldu da biz bunları tartışır hale geldik?

"Bizde pusu kültürü var"

"Beşiktaş'ın nabzını çok iyi tutarım. Camianın bir gazı var. 2 ay evvel sandığı koyduk, buyrun dedim. Bizim kültürümüzde pusu kültürü var. Olimpiyat Stadı'nda maç yaparken 2-1 öne geçtiğimizde de tribünler boşalmıştı. FEDA döneminde de aynı fiyattan biletleri satarken, bomboş tribünlere oynadık. Ne oldu da bu duruma geldik? Çıldırt bizi başkan, öldür bizi başkan denirken, o gün ne yoktu da şimdi var?"

"Hiçbir taraftara şirinlik yapmadım"

"Siz sadece yıkmak üzerine konuşur ve yalan konuşursanız bir yere varamayız. Hepiniz bana saygı gösterdiniz, ben de ona layık olmaya çalıştım. Ne oldu da bu pusu kültürü geldi? 30. dakikada Oğuzhan'a bağırıyorlar. Bu çocukla FEDA sezonundan bu yana beraberiz. Bizim de tenkit edilecek birçok konumuz var. Bunu yapınca Şenol Güneş'le sorunu var deniyor. Hayır, daha iyi olmak için konuşuyoruz. Ben hiçbir zaman taraftara şirinlik yapmadım. Konuştuklarımızın arasından bir cümleyi cımbızlarsanız farklı yere gider. Sandığı getirdim, düello budur, oraya gelin dedim."

Yıldırım Demirören örneği!

"1998'de önemli bir kongreden çıkmıştık. Maç bileti aldık. Bir anda tribünler yönetim istifa diye başladı. Ahmet Dursun, Seba gitsin dediler. Ne olmuştu o dönemde? Bunları iyi irdelememiz lazım. Beşiktaş'ta iktidar mücadelesi yapılır, ben de yaptım. Aday olunması ayıp değildir. İcraat yapan herkes hata yapar. Ancak bu mücadele sandıkta olur. Yıldırım Demirören'e kaybettikten sonra 1 tane taraftarla temasımı gördünüz mü? Yapmak kolay mı? Kolay. Beşiktaş'ı karıştırmak o dönemde çok daha kolaydı. Mücadeleyi genel kurullarda yaptım. Transfer yapmayın dedim. Somut şeyler söyledim. Bizimle ilgili konuşanlar borç neden artıyor diyor. Bunu sorarken iktidar mücadelesi yapıyorsanız çıkın somut şeyler söyleyin."

Fikret Orman nerede hata yaptıklarını açıkladı!

"Beşiktaş'ın kadrosuna bakalım; Kalecisi Şampiyonlar Ligi finali oynadı. Stoperi Dünya Kupası finali oynamış bir stoper. Pepe, Dünya'nın en önemli stoperlerinden. Gökhan Gönül'ü hepimiz biliyoruz. Adriano, Barcelona'dan geldi. Medel, Oğuzhan... Bir hata yaptık kabul edelim; 3. şampiyonluğu kovalayacağımıza bütçeyi kısabilirdik. Şampiyonlar Ligi'nde başarının peşinde koşmamalıydık. Ancak dolar kurunun buralara geleceğini tahmin edemedim."

Fikret Orman adaylığını resmen açıkladı!

Beşiktaş'ın 6 ay sonra seçimi var. 2019'da aday olmak isteyenler açıkladı. Buyrun 2019'da düello var. Gelin aday olun. Yönetim kurulunu itibarsızlaştırmak olmaz. Biz buraya tırnaklarımızla kazıyarak geldik. Süleyman Seba'ya, Serdar Bilgili'ye yapılanları görerek geldik. Seçimi biz kazanırız demiyorum, buna genel kurul karar verecek. Biz Beşiktaş için çalışmaya devam edeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Buraya gelirken yarım saat uyumadım.

Ben 2019'da yeniden adayım, yüreği yeten varsa gelsin. Kapalı kapılar ardında konuşmayın, çıkın konuşun. Fikret Orman temsil edemiyor, biz temsil edeceğiz deyin. Taraftarla oynamayın.

"Bırakmayı düşündüm"

25 milyon taraftarın temsilcisi kim? Çok kırgınım. O süreç içerisinde onları orada bağırttıranlara, onları kandıranlara kızgınım. Bize sahip çıkmayanlara da kırgınım. Bu kulüpte olmayacak birçok şey yaptım.

Bırakayım diye düşündüm mü? Evet düşündüm, itiraf ediyorum.

Aday çıkamayacaklar.

Taraftara serzeniş!

"Biz birlik içerisinde Beşiktaş'a hizmet etmek için uğraşacakken, 30. dakikada Beşiktaş'ın kaptanını protesto etmek, Vagner Love penaltı kullanırken yuhalamak hangi Beşiktaş'ın hangi kültüründe var?"

Beşiktaş'ın paralarıyla uçaklarla geziyor diyorlar. Yönetime geldiğimizde Beşiktaş takım uçağına yöneticiler ve misafirleri para vermezdi. Biz bırakın Beşiktaş'ın parasıyla uçak tutmayı, Beşiktaş'ın kendi uçağına parayla biniyoruz. Beşiktaş'ın bütün tarihinden daha çok oyuncu sattık. İsmim çıktı cimriye...

Menajer komisyonları!

"Menajerlik komisyonları... Bizim 6 senelik ortalamamız yüzde 11. Geçmiş yönetimde yüzde 18 civarında... Başka kulüplerde ben bunların konuşulduğunu hiç duymadım. Bizde her gün her şey konuşuluyor. Niye konuşuluyor? Bir tane menajerden oyuncu alıyorsunuz, diğeri bir şeye başlıyor. Biz menajer seçmiyoruz, oyuncu seçiyoruz."

"Eski yönetime hesap sorsana diyorlar..."

"Hiç taraftar grubuna bilet verildiğini duydun mu? Eski yönetime hesap sorsana diyorlar. Taraftara para veriliyorken, Yıldırım Demirören eleştirildi. Peki alanlar kim? Niye bunları hiç konuşmadık? Makbuzlarla maaş alanlar var, Yıldırım Demirören'in cebinden verdiklerini bilmiyorum. Pusuya gelince herkes pusuda bekliyor. 30 defa buralarda anlattım. Beşiktaş Denetleme Kurulu burada, devlet var. Beşiktaş'ın tüm tarihinden daha fazla sponsorluk getirisi sağladık. Yahu insan getirdiği gelirden dolayı suçlanır mı? Biz kimseye taviz vermedik."

"Pankartı asanları evinden aldırtmışız..."

"Başkan, pankartı asan çocukları evinden aldırttı! Meğer ne kuvvetli adammışız. Ayıptır yahu... Ben o çocuklara kızmıyorum. Bugünkü ekonomik koşullarda deplasmanlara giderken nereden buldunuz bu paraları? Beşiktaş'ın sahibi taraftardır, biz de taraftarız. Biz okuldan kaçar maça gelirdik. 6 ay sonra seçim var, buradan diyorum; aday bulamazlar. Çünkü onlar yapmayı değil, bozmayı bilirler."

Gelir ve gider rakamları...

"6 senede 2 milyar 650 milyon TL gelirimiz oldu, 2 milyar 411 milyon TL giderimiz oldu."

1 milyar 187 milyon TL faiz ve kur farkı ödedik. Biz faize çalışmışız.

Beşiktaş'ın gelirini artırmışız. Borcu küçülerek ödeme şansımız yok. Biz göreve geldiğimizde iki ana rakibimizin geliri bizden çok üstteydi, şimdi ikisinden de daha iyi durumdayız. Biz Beşiktaş'ın bütün borçlarını indireceğiz diye gelmedik ki... Biz de iyi günler yaşamak istiyoruz.

"Beşiktaş'ı küçülmeye götürsem, halimiz ne olurdu?"

"Kötü bir sezon geçiriyoruz diye geldiğimiz noktaya bak. Beşiktaş'ı küçülmeye götürsem, halimiz ne olurdu? Ben kimseye bir kötülük yapmadım. Kimsenin ekmeğiyle oynamadım. Cumhurbaşkanı'na teşekkür ettik. Sayın Cumhurbaşkanı stadyum yapımında  inanılmaz derecede arkasında durdu. Benim otelim var mı, var. 2010 senesinde yaptım. Beşiktaş'a başkan olduktan sonra müteahhitlik yapmadım. Bir arazinin üzerine çıksam hırsız olacağım. Gezi olayları döneminde bir tape var. Vişnezade'de bir arazi almışım, İsmail Ünal buna izin vermiş falan... Ben bunları hep içime attım. Ben sizin için çalışıyorum."

"Elinde bir şey olup da çıkıp konuşmayan namerttir."

Sizin karşınıza 41 defa geldim. Herkese yanıt verdim, dönem dönem kalbinizi kırdım ama Beşiktaş için çalışıyorum. Elinde bir şey olup da çıkıp konuşmayan namerttir. Bu yönetim kuruluyla beraber mayıs ayına kadar beraberiz. Mayıs ayındaki genel kurulda bu isimler aday olsunlar, gelsinler Beşiktaş Başkanlığı'na aday olsunlar.

Birçok mevzuyu üzerimde tutuyorum ki camiaya zarar gelmesin... Beşiktaş'ı iyi yönetmek isteyen genel kurula gelir aday olur. Fenerbahçe'de başkan değişti, olabiliyor muymuş, oluyormuş...

Senin için hazırladığımız haberler