"Yeşil Afşin Yeşeriyor" projesiyle fidanlar toprakla buluşuyor

Fidanlar Afşinli Şehitler İçin Dikildi

Afşin Kaymakamlığı'nın 'Proje Kenti Afşin' projeleri kapsamında düzenlen orman etkinlikleri haftası  dolayısıyla "Yeşil Afşin Yeşeriyor" projesinde kurum amirleri ve öğrenciler, Afşinli şehitlerin anısına çam fidanlarını toprakla buluşturdu.

Proje Kenti Afşin projeleri kapsamında, proje birimine okullardan gelen ağaçlandırma projesi birleştirilerek  23-30 Mart tarihleri arası "Yeşil Afşin Yeşeriyor" projesi kapsamında Afşin'de tüm kurumlarda ağaç dikme etkinliği yapılıyor. Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bahçesinde dikilen her fidana Afşinli şehitler için isimlerinin bulunduğu künye takılacak.

Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde düzenlenen "Yeşil Afşin Yeşeriyor" projesinin töreninde konuşan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, " Proje Kenti Afşin projeleri kapsamında Afşin'de 9 okulumuzdan ağaç dikme etkinliği çağrısı geldi. Bu projeleri birleştirilerek "Yeşil Afşin Yeşeriyor" projesi oluşturuldu. Bu kapsamda 23-30 mart arasında Afşin'de orman haftası ilan ettik ve okullarımızda fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Hedefimiz, Afşin'in, okullarımızın daha güzel, daha yeşil bir hale gelmesidir."dedi

Dikilen fidanların Afşinli şehitlerin anısını yaşatmak için güzel bir organizasyon olduğunu belirten Kaymakam Aksoy, " Geçtiğimiz hafta Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümünü kutladık ve şehitlerimizi rahmetle andık.  Bu dikilen ağaçlarımızı, kutsal vatan toprağını emanet ettiğimiz Afşinli şehitlerimizin adına diktik. Diktiğimiz fidanlarımızla şehit olan hemşerilerimizin anısını yaşatmak istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bahçesinde kurum amirleri ve öğrenciler şehitlerin adına fidan dikimini gerçekleştirdi.

Programa, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Mehmet Meşe,  kurum amirleri, şehit yakınları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 


 

Editör: Haber Merkezi