Abone Ol

Fetullah Gülen'in Doğu Perinçek talimatı ortaya çıktı

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in darbe girişiminden önce ByLock üzerinden 'yargıyı karıştırın' ve 'Doğu Perinçek aleyhine çalışma yapın' talimatı verdiği öğrenildi.

Fetullah Gülen'in Doğu Perinçek talimatı ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen'in 15 Temmuz darbe girişiminden önce ByLock üzerinden örgüt üyelerine "Yargıyı karıştırın", "Doğu Perinçek gibi din düşmanı adamların PKK ile işbirliği yaptıkları yönünde haberler yayın", "Doğu Perinçek'in Abdullah Öcalan ile fotoğrafı ve Silivri cezaevi çıkışında yaptığı 'cemaatlerin kökünü kazıyacağız' açıklamasını dolaşıma sokun" talimatı verdiği tespit edildi.

Olay Danıştay üyeliği görevini yürüten eski Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSYK) üyesi Muharrem Özkaya'nın sosyal medya hesabı twitterdan yaptığı paylaşımla ortaya çıktı. Özkaya, Adliye İç Anadolu İmamı Olgun isimli şahsın ByLock yazışmalarını paylaştı.

Fetullah Gülen'in Doğu Perinçek talimatı ortaya çıktı - Resim: 1

Aydınlık.com.tr'nin ulaştığı Danıştay üyesi Muharrem Özkaya, paylaşım yapılan hesabın kendisine ait olduğunu ve belgenin ilgili dava dosyasında yer aldığını belirtti. 13 Ocak 2016 tarihli söz konusu yazışmada, o tarihte HSYK'nın henüz "Hakimler Savcılar Kurulu" (HSK) ismini almamış olmasına rağmen "HSK" ifadelerinin geçmesini de Özkaya'ya sorduk. Danıştay Üyesi Özkaya, "Söz konusu ByLock yazışmaları çözülürken, döküme günümüzde isminin 'HSK' olması nedeniyle, 'HSYK' ifadeleri 'HSK' olarak değiştirilmiş. Dava dosyasına giren orjinal yazışmada 'HSK' değil 'HSYK' ifadesi yer alıyor" diye yanıtladı.

İşte FETÖ'nün "İç Anadolu Adliye İmamı" Olgun aracılığıyla örgüt üyelerine ByLock üzerinden verdiği talimat:

"Muhterem abiler büyüğümüzün hasreten istirhamı olduğu için tekrar gönderiyorum.

1- Tüm abilerimizin hizmeten terör örgütü suçlamalarına karşı hukuki metinler hazırlamalarını istiyoruz.

2- Karşı tarafı oyalayacak, birbirine düşürecek, bizle uğraşmalarına fırsat vermeyecek fikirler üretin demiş hocaefendi."

Konu: "Karşı cepheyi nasıl karıştırırıza bir abimizden cevap"

"Şahısları birbirine düşürecek fikir olarak yargı bürokrasisi için söylüyorum. Yargıda birlikteki muhafazakar ve milliyetçi kanada, Doğu Perinçek gibi din düşmanı adamlara PKK lehine işbirliği yaptığı yönünde karşılıklı birbirlerini suçlar ithamlar alevlendirilebilir. Bu hususta sosyal medyadan isimsiz paylaşımlar yapılabilir. Örnek Doğu Perinçek'in apoyla resimleri, altında AKP'nin ve cemaatlerin kökünü kazıyacağız dediği video, altında YBK kurucularından hakim Abbas Özden'in Aydınlık dergisine verdiği seçim zaferi demeci AKP'yi kapatacağız şeklinde. Bu argümanlar kullanılarak bir devlet projesi diye muhafazakar milliyetçi kesimlerin oy aldıkları tabana sosyal medya üzerinden etkileyici video gönderilebilir. Kanatların ileri gelenlerinin birbirleri hakkında söyledikleri menfi sözler tavırlar ideolojik temellerle irtibatlandırılarak var olan ayrışma münakaşa ve atışmalara tahvil edilmeye çalıştırılabilir. AHİM kapsamında pılan hukuksuzluklarla ilgili olarak dava şartı olan iç hukuk yollarının tüketilmesi merhalesini anlatmaya yönelik kapsamlı dosyalar hazırlanmalı.

Öyleki somut suç niteliğindeki tasarruflar, Erdoğan ve çevresinin medyaya yansıyan bu hususları itiraf mahiyetindeki açık ikrarları hakimlerin tutuklu olması, HSK Genel Sekreter Yrd. Bu hakimler gibi başka tahliye kararı verecekler gibi açık medya tehditleri, yine HSK üyesinin hakimlerin tutuklanmasında geç kaldıkları yönünde medyaya yansıyan Erdoğan'dan açıkça özür dilemesi, Adalet bakanlığının seçimde taşraya seferber olduğuna dair yazışmalar, Adalet Bakanının Başsavcıyı el pençe divan diktiği fotoğraflara, sabit seçim gezileri HSK seçimlerini kazanan YBP nin hükümet yardımları ve baskısı ile seçimi kazandıklarına dair Uluslararası Savcılar Birliği'nin görüşleri, HSK üyelerinden birinin Erdoğan'ın avukatının kardeşi olması diğer türbanlı üyenin ise AKP'de aktif görev alması seçildiğinde de hala TURGEV ile ilgili bağının bulunması, AKP'li üst düzey şahısların Anayasa Mahkemesi'nin kapatılmasına yönelik demeçleri, Erdoğan'ın baro başkanını fırçalaması, ardından Danıştay başkanının cübbesiyle Erdoğan'ın peşinde koşması, Erdoğan'ın hakim ve savcı adayları ile diz çöktürerek çektirdiği fotoğraf... gibi birçok argüman uzman hukukçular ve iletişim uzmanları tarafından hazırlanarak etkili bir sunumla hem AHİM hemde Avrupa Parlementosu'nda gündem oluşturarak Türkiye'de etkili bir iç hukuk yolunun kalmadığı izlenmeli, bu hususta ayrıca Ayrupa'nın hassasiyetini artırmak için AKP'nin IŞİD ile nazara da verilmeli, Avrupa'ya bu mesaj hem hukuk hemde siyaset düzeyinde net verilmeli. Erdoğan başta olduğu sürece Türkiye IŞİD'e yardım etmeye devam edecek. Yunanistan Edirne'yle değil Suriye'yle sınır olacak ve nihayetinde Fransa'daki gibi terör saldırıları çoğalabilecek, göçmen akımı önlenemez bir biçimde artmaya devam edecek, hukuk izlemediği bir Türkiye Avrupa'ya Suriye'yi komşu edecek."