687 Sayılı Olağanüstü hal kapsamında yayınlanan KHK ile TMSF’ye devredilen ve kayyım atanan şirketler satılacak ve elde edilen gelirler hazineye kalacak.FETÖ terör örgütüne ait Yalova da kayyım kontrolü altında olan beş kurumda bu satışlarda bulunuyor.
687 Sayılı Olağanüstü hal kapsamında bazı düzenlemeler yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre Kayyım atanmasına karar verilip kayyımlık yetkisi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılan şirketlerin müsadere kararı TMSF tarafından satış ve tasfiye edilmesi suretiyle yerine getirilecek.
Kayyım atanmasına karar verilip kayyımlık yetkisi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılan şirketler, ortaklık payları ve varlıkların Terörle Mücadele Kanunu ile Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunu kapsamına giren suçlardan dolayı müsaderesine karar verilmesi halinde müsadere kararı; Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından satış ve tasfiye edilmesi suretiyle yerine getirilecek. Satış ve tasfiye sürecinde şirket, ortaklık payları ve varlıkların yönetiminin atanan yöneticiler tarafından yürütülmesine devam edilecek. Satış veya tasfiyeden elde edilen gelirler Hazineye irat kaydedilecek.
Yalova kayyım kontrolü altında olan,Işık Eğitim İşletmeleri Tic.AŞ. ye ait Rüstempaşa mahallesi çeşme Sokakta bulunan Anafen dershanesi,Işık Eğitim İşletmeleri Tic.AŞ ye ait Çınarcık Çamlık Mahallesi Dolu sokakta bulunan Ebru Kız öğrenci yurdu,Işık Eğitim İşletmeleri Tic.AŞ ye ait GaziOsmanpaşa mahallesi Yenidoğan caddesinde bulunan Tuna Orta öğretim Erkek öğrenci yurdu,Ufuk Nil Eğitim İşletmeleri Ticarete ait Fem dershanesi, Ufuk Nil Eğitim İşletmeleri Ticarete ait,Anafem dershanesi bulunuyor.

Editör: TE Bilişim