FETÖ'nün mahkeme oyunu

Nedim Şener, FETÖ'nün mahrem imamı Tuncay Opçin'i kurtarmak için mahkemede oynanan oyunu yazdı.

FETÖ'nün mahkeme oyunu
FETÖ'nün mahkeme oyunu
Gazeteci Nedim Şener, 1994 yılında Galata Mevlihanesi'inden çalınan tarihi bir hat eseri hakkında açılan davada, FETÖ'nün mahrem imamı Tuncay Opçin'in nasıl temize çıkarıldığını yazdı.

FETÖ'CÜYÜ AKLAMA ÇABASI

Mahkemenin tamamen FETÖ tezgahı olduğunu belirten Şener 'Açılan dava ve sonucu tam bir FETÖ tezgahıydı. Çünkü, ihbara göre çalıntı malı satan Tuncay Opçin'di. Suça iştirak eden ise sahaf Mustafa Tütek. Ama açılan davada Tuncay Opçin'e suçlama, “hırsızlık” olarak değiştirildi. Tarihi hat, çalındığı sırada yakalanmamış, sahafın vitrinindeyken ele geçirilmişti. Dolayısıyla, “hırsızlıktan” suçüstü durumu yoktu. Polisin hazırladığı dosyaya göre savcı delil olmayan “hırsızlıktan” dava açarak Tuncay Opçin'i aklamak üzere iddianame düzenlemişti.' diye yazdı.

DOSYAYI BİLE ÇALMIŞLAR

Tuncay Opçin'in mahkemede verdiği yalan ifadeleri de yazan Şener, dava hakkında ilginç bir bilgiyi de paylaştı.

Şener davada iki ayrıntıya dikkat çekerken 'Bu davadan iki ayrıntı daha var, birincisi Tuncay Opçin'in avukatı, FETÖ'nün MİT Tır'larını durdurması kumpasında tutuklanan askerlerin avukatlarından Osman Yedekçi idi. İkincisi, Tuncay Opçin'in yargılandığı bu dosya Adliye arşivinde yok. Yani dosya da çalınmış.' ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayınız