19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

FETÖ'nün 50 milyon lirayı yurtdışına kaçırma planı kayyum atandıktan sonra altüst oldu

FETÖ'nün en önemli şirketi olan Kaynak Holding'e kayyum atanmasıyla yaklaşık 50 milyon liranın Teksas'taki iki farklı şirkete aktarılması engellendi.

18 Ekim 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
FETÖ'nün 50 milyon lirayı yurtdışına kaçırma planı kayyum atandıktan sonra altüst oldu

İstanbul Emniyeti Mali Suçlar Şubesi FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda 27 kişiyi gözaltına almıştı. Örgütün kayyum atanan en önemli şirketi olan Kaynak Holding'den yurtdışına para aktarıldığı tespiti üzerina yapılan operasyonun ayrıntılarına ulaşıldı.

Buna göre; Kasım 2015'te Kaynak Holding'e kayyum atanacağını önceden öğrenen FETÖ üyeleri, ABD'nin Teksas eyaletinde Keles Grup Inc. ve Auto Keles Sales Inc. adlı iki ayrı şirket kurdu. 1 milyon lira, Teksas'taki şirketlere aktarıldı.

Kaynak Holding'e bağlı çok sayıda gayrimenkul ise FETÖ üyelerinin üzerine geçirildi. FETÖ üyeleri, bazı hayali satış işlemleri ile holding bünyesindeki şirketleri çekler imzalatılarak birbirlerine borçlandırdı ve holdinge kayyum atandıktan sonra paraları "Kaynak Holding'in bize borcu var" diyerek geri almayı planladı.

Kayyum atandıktan sonra FETÖ üyelerinin planları altüst oldu. Kaynak Holding'e kayyum atanmasıyla yaklaşık 50 milyon liranın Teksas'taki iki farklı şirkete aktarılması engellendi.

(Sabah)