|

'FETÖ destekliyor' dediği Akşener'i aday ilan etti

Koray Aydın, MHP'de olağanüstü kurultay tartışmalarının yaşandığı dönemde "FETÖ destekliyor" dediği Meral Akşener'i cumhurbaşkanı adayı ilan etti.

Yeni Şafak
10:48 - 23/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:27 - 23/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Koray Aydın ve Meral Akşener
Koray Aydın ve Meral Akşener

MHP’de Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye sert eleştirilerde bulunan ve dün Ankara'da düzenlediği toplantıyla Meral Akşener'in kuracağı yeni partiye katılacağını açıklayan Koray Aydın, "FETÖ destekliyor" dediği Meral Akşener'i şimdi de cumhurbaşkanı adayı ilan etti. Aydın, programda, 2019 yılında yapılacak olan Başkanlık seçimlerinde Meral Akşener'in aday olacağını açıkladı.

Koray Aydın, MHP’de olağanüstü kurultay tartışmalarının olduğu dönemde Akşener’e paralel yapının destek verdiğini söylemişti. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bir adayı FETÖ’nün desteklediği açıklamalarının sorulması üzerine Aydın “Soruyu dolandırmaya gerek yok. Bu konunun muhatabı ben değilim. Bu konunun muhatabı ortaya çıktı. O kesim bir arkadaşımıza destek verdiği açıktır. Biz de bunu görüyoruz ama kendisi cemaatçi mi değil mi onu bilemem. Bu her kesimden siyasi destek alma olarak da açıklanabilir ama bu sorunun muhatabı kendisidir" ifadelerini kullanmıştı.

  • "Gülen'in siyasi figürü"
  • MHP lideri
    muhalif adaylar için söylediği "Bunların içinde birisi var ki gelecekte hepiniz göreceksiniz, durumu Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP’de görevlendirme meselesidir. Bu da ne ona ne de bir başkasına fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın” demişti. Bahçeli cephesinden Bahçeli'nin suçladığı ismin Meral Akşener olduğu iddia edilmişti.

#Koray Aydın
#MHP
#Meral Akşener
7 yıl önce