MHP Kahramanmaraş Milletvekili Tor:

"Fetö'nün Kökünü Kuruturken Suçlu ile Suçsuz Karıştırılmamalıdır"

 Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz TOR TBMM Genel Kurulunda Uluslararası İş Gücü Kanun Tasarısı hakkında konuştu.

"Temel Kanun" olarak görüşülen tasarının 1. bölümünde yer alan maddelerde değişiklik önergesi üzerinde yapılan konuşmalarda 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuşan MHP Kahramanmaraş  Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, darbe girişimini lanetleyerek, FETÖ temizliğinde, mazlumlara ilişilmeden, hak ve onurlarının çiğnenmemesi gerektiğini söyledi.

Hükümettin, FETÖ terör örgütünün kökünü kuruturken suçlu ile suçsuzun birbirine karıştırılmamasını isteyen Tor, " Vatanını ve milletini canından aziz bilen kardeşlerimizin FETÖ terör örgütüyle aynı kategoriye konulmamalıdır. İnsanımıza bomba, kurşun yağdıran teröristlerin Yüce Mevla belasını versin. Gereğinin de yapılacağından asla şüphe duymuyorum.Öncelikle ve ilk olarak askerî ve sivil bürokraside toplu görevden almalar yapılırken kesinlikle sağlam delil ve belgelere dayanmak esas olmalıdır. Paralel devlet yapılanmasının tüm unsurları tespit edilmeli, her yönüyle analiz edilerek araştırılmalı ve hepsi birden adaletin önüne çıkarılmalıdır. Bu yapılıyorken masumların hakkını gasp etmek; suçsuz, günahsız insanımızı mağdur etmek en az terör örgütünün zalimliği kadar tehlikelidir. Aldığımız yoğun şikâyet ve eleştiriler vatanını ve milletini canından aziz bilen kardeşlerimizin de FETÖ terör örgütüyle aynı kategoride ele alındığı yönündedir, bu doğru ve hakkaniyetli görülmektedir. Bu itibarla idari ve kanuni tasarruflar sırasıyla ve süratle alınırken mazlumlara ilişilmemeli, onların hak ve insanlık onurları çiğnenmemelidir. Toplumun her kesimi kaygılı ve huzursuzdur."dedi.

Tor, konuşmasına şöyle devam etti:

" 15 Temmuz ihaneti zaten yeterince korku yaratmıştır. Hükümetten beklentim, FETÖ terör örgütünün kökünü kuruturken suçlu ile suçsuzun birbirine karıştırılmamasıdır." Genel Başkanımızın bu yöndeki önerisi çok önemlidir, beyanı çok önemlidir.

 Söz konusu darbe girişimiyle mücadele edilirken masumların hakkını gasp etmek, suçsuz, günahsız insanları mağdur etmek en az terör örgütünün zalimliği kadar tehlikelidir. Evet, bugünkü ortam fevkalade hassastır ve gergindir, bu hassasiyet yeni gerginlik ve mağdurlar yaratmamalıdır. Değerli milletvekilleri, bakınız, karşılaştığımız birkaç somut örneği burada söylemek istiyorum: Bir bankadan konut kredisi çekti diye, bunda kendisinin inisiyatifi de yoktur, müteahhit o bankayla anlaşmıştır . Bugün memur arkadaşımız görevden uzaklaştırılmıştır. Veyahut araba kredisi çeken, mevduat hesabı açtıran, altın hesabı olan, çocuğunun okul taksitini yatıran hatta HGS köprü geçiş kartını o bankadan aldı diye görevden uzaklaştırılan memur arkadaşlarımız vardır. Terör örgütüyle hiçbir yakınlığı ve ilişkisi olmamış kişileri görevden uzaklaştırarak aynı torbaya koymak büyük haksızlıktır. Bu yapılırken aynı konuda aynı işlerin yapılmaması da ayrı bir garabettir. (A) kişisi (A) bankasından kredi çekmiş görevden uzaklaştırılıyor ama genel müdür düzeyinde, teftiş kurulu başkanı düzeyinde görevliler görevden uzaklaştırılmıyor. Bu ayrımcılık ayıptır, günahtır, vicdansızlıktır. Aynı işlemde aynı işlemin uygulanması gerekirken birtakım kişilerin görevden uzaklaştırılmaması hakikaten yanlıştır. Böyle bir konuda bile ayrımcılık yapılmasını şiddetle kınıyorum. "
    

 

Editör: Haber Merkezi