FETÖ Tehlikesi Hortladı

Devlet gerekli tüm önlemleri almışken, yargının içindeki kripto unsurlar durumdan vazife çıkarıp Fetö militanını tahliye etmişler.

01.04.2020-20:46 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-20:34) FETÖ Tehlikesi Hortladı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olan profesör “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklu bulunuyordu.

İsmini vermek istemeyen profesörün avukatı Hatice Yıldız, tahliye talebini savcılığa iletti. Savcılık da Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne “HSK ve Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs salgını nedeniyle almış olduğu kararlar gözetilerek bu kişinin toplum sağlığına katkıda bulunabileceği de dikkate alınmış olup hak kaybına sebebiyet vermemek için serbest bırakılmasını” talep eden bir müzekkere yazdı.

Tutukluluğu değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği talebi reddetti. Ret kararının ardından savcılık profesör hakkında iddianame hazırlayıp Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletti.

Mahkeme, dosyayı inceledi ve tutuklu tıp profesörünün tahliyesine karar verdi.

Mahkeme karar yazısında, “Dosya kapsamı ve tutuklu kaldığı süre nazara alınarak Ceza Muhakemesi Kanunu 109/3 maddesi uyarınca yurt dışı yasağı koymak suretiyle sanığın tahliyesine karar verilmiştir” dedi.

Tıp profesörünün aynı suçlamayla bir yıl önce ifadesi alınmış, hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Ancak doktor bir yıl sonra tekrar dosyada yeni bir tanık beyanı olduğu gerekçesiyle ifadeye çağrıldı. İfadesinin üç ay sonrasında ise gözaltına alınan tıp profesörü 12 günlük gözaltı süresinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal