FETÖ sanığı ile görüşen Serhan'dan itiraf gibi açıklama

FETÖ sanığı Erkan Karaarslan ile cezaevinde görüşen Serhan Seyhan görüşmenin içeriğini anlattı. Seyhan açıklamalarında yer alan "Etkin pişmanlık" ifadesi dikkat çekti. Seyhan Karaaslan'ın eşi ve avukatı ile görüştüğünü de açıkladı.

FETÖ sanığı ile görüşen Serhan'dan itiraf gibi açıklama

Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına katılan Serhan Seyhan, FETÖ sanığı Erkan Karaarslan ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Seyhan bir 'tanık' olarak neden bir sanıkla görüştüğünü, savcıdan nasıl 'çok önemli bir mesele var' diyerek izin alabildiğini açıklayamadı. Serhan Seyhan herhangi bir yakınlığı olmadığını belirttiği Erkan Karaaslan'ın eşi ve avukatı ile de görüştüğünü açıkladı.

İmamoğlu'ndan FETÖ sanığı Karaarslan'ın iddialarının araştırılması için suç duyurusu

‘FETÖ’ sanığı Erkan Karaarslan ile cezaevinde görüştüğü, Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu aleyhine ifade vermesi için baskı yaptığı iddia edilen Aydınlı Serhan Seyhan, RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programında Karaarslan ile neden görüştüğünü ve ne konuştuğunu anlattı. Seyhan Karaaslan'ın eşi ve avukatı ile görüştüğünü de açıkladı.

Seyhan, Erkan Karaarslan'ı cezaevinde neden ziyaret ettiği sorusuna "Kendisiyle ilgili açılan davalarda tanık olarak aleyhte ifade vermiştim. Ziyarete gittim çünkü kaçak olduğu sürece tanıklık yaptığımız dosyada ilerleme kaydedilemedi. Bu sebeple kendisinin doğruları söylemesi konusunda görüşme yaptım. Etkin pişmanlıktan yararlan dedim. Sadece kendisiyle değil eşi ve avukatıyla da görüştüm" sözleriyle yanıt verdi. Bir tutuklunun etkin pişmanlıktan faydalanabilmesinin ön koşulları arasında başkalarını ihbar etmek yer alıyor.

SAVCIYA ÖNEMLİ DEMİŞ SAVCI DA İZİN VERMİŞ!

Aleyhte ifade vermesine rağmen neden görüşmeye gittiği, akrabalık bağı olmadığı halde nasıl içeri girebiliği konusunda ise "Türkiye'de cezaevi savcılığından izin alarak mahkum ziyaret edilebiliyor. Savcıya kendisiyle görüşmek istediğimi, önemli bir konu olduğunu söyleyerek görüşmeye girdim. Amacım kamuoyunun aydınlanması. Biz tanıklar olarak sürekli ifadeye çağrılıyoruz. Savcılıktan ifadeyle ilgili sürekli tebligat geliyor. Doğruları söylemediği sürece konu uzayıp gidiyor" dedi.

"Konu Karaarslan ile Çerçioğlu'nun yargılanmasıdır. Benimle bir alakası yoktur. Ama FETÖ tutuklusu benimle ilgili bu şekilde ithamda bulunuyor" diyen Seyhan, 'Siz de onunla konuşmuşsunuz, konuşmasanız bu iddialar ortaya atılabilir miydi?' sorusunu ise "Peki ben baskı yaptıysam neden bu konuyla ilgili bugüne kadar savcılığa suç duyurusunda bulunmadı?" diyerek cevapladı.

Ancak konu hakkında Ekrem İmamoğlu'nun avukatları aracılığı ile suç duyurusundu bulunuldu.

Etiketler
Serhan Seyhan Aydın FETÖ Cezaevi