Dolar 32,4977
Euro 34,5510
Altın 2.495,10
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Parçalı Bulutlu
Bayburt
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 18°C

FETÖ/PDY Soruşturmasında 9 Şüpheli Yakalandı

FETÖ/PDY Soruşturmasında 9 Şüpheli Yakalandı
21 Mart 2017 00:28 | Son Güncellenme: 21 Mart 2017 23:14
A+
A-

Bayburt Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY Terör Örgütünün Milli Eğitim Müdürlüğü ve Askeri yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda 9 şüpheli yakalandı.

9 şüphelinin yakalandığı operasyonlarda, firari olan şüphelilerin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. ​Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları ile KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda;

Fetullahçı Terör Örgütünün Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, Bayburt Merkezli, Trabzon, Erzurum, Amasya, Gümüşhane ve Ankara illeri olmak üzere toplam 6 ilde 7 adrese yapılan operasyonda, öğretmen kadrolarında görevli iken ihraç edilen E.E.- H.Y. isimli şüpheliler ile örgütün gizli haberleşme programı BYLOCK kullanıcısı olduğu tespit edilen D.D.- F.K.- C.H., Y.S. isimli şüpheliler olmak üzere toplam 6 şüpheli yakalandı.

Fetullahçı Terör Örgütünün mahrem yapılarından asker yapılanmasına yönelik olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında ise Bayburt’ta daha önceden subay rütbesinde görev yapan ve KHK ile ihraç edilen, örgütün gizli haberleşme programı BYLOCK kullanıcısı olduğu tespit edilen A.Y. isimli şüpheli İzmir’de, eşi Z.Y. isimli şüpheli ve halen Astsubay olarak görev yapan S.B. isimli şüpheli ise Bayburt’ta yakalanarak gözaltına alındılar.

Yapılan tahkikatlar neticesinde adli makamlara çıkartılan toplam 9 şüpheliden, 3 şüpheli tutuklanarak, 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş olup, firari 2 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar başlatıldı.

FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) Terör Örgütünün üst kadrolarının birçoğu deşifre edilmiş ve tümünün deşifresine yönelik çalışmalara devam edildiği belirtildi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.