SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ 'Mütevelli Heyeti'nden Bir İtirafçı Daha

0
Güncellendi - 2017-11-18 05:01:01
FETÖ 'Mütevelli Heyeti'nden Bir İtirafçı Daha
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ örgütünün Malatya’daki sivil yapılanmasına yönelik olarak, 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesinde gerçekleştirilen ilk operasyon kapsamında açılan ve 15'i tutuklu, 8'i firari ve 10'u tutuksuz yargılanan, örgütün Mütevelli Heyeti olarak adlandırılan yapısında yeralanlar da dahil çoğunluğu işadamı toplam 33 sanıklı davada, Kubilay K. adlı sanık da itirafçı oldu.

Söz konusu davanın sanıklarından olan işadamları Bayram E. ve Muzaffer E.'den sonra, Kubilay K. da, "Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak" için 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Davanın sağlık sorunları nedeniyle tutuksuz yargılanan sanığı Kabilay K.'nın ifadesi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nce alındı.

Kubilay K.'nın ifadesi sırasında Avukatı Basri Gündüz'ün de hazır bulunduğu bildirildi. FETÖ ile 2005 yılında Kuyumcular Çarşısı'nda komşusu olan ve 3 ay önce vefat eden bir komşusu aracılığıyla tanıştığını belirten Kubilay K., toplam 9 sayfalık ifadesinde örgütte tanık olduğu faaliyetler, tanıdığı kişiler, il imamları ve faaliyetleri, TSO seçimleri, MAKİAD başkanlığı, yurt dışı gezileri, himmet toplanması, eğitim çalışmaları, eski belediye başkanı Hamit Fendoğlu'nun arazisinin üniversite için alınması, bağışçı Rahime Batu'nun gayrimenkulunun satışı ve parasının kullanımı  hakkında açıklamalarda bulundu.

İfadesinin son bölümünde, örgütte tanıdığı isimler ve faaliyetlerini anlattığını belirten Kubilay K., "..Adını beyan ettiğim bütün şahıslar 17/25 sonrası ve 2014 yılı dahilinde faaliyetlere katıldılar. Zaten 2014 yılının sonlarında bu yapı ile kimse görüşmedi. Gelen imamları vs. tanımıyorduk. Beyanımda adı geçen şahısların resimlerini görsem tanırım" dedi ve ifadesinin sonuna da yaklaşık 10 sayfalık fotoğraflı teşhis tutanakları eklendi.

Kubilay K.,  örgüte ilişkin ne biliyorsa samimi olarak anlattığını, ayrıca daha önce itirafçı olan Bayram E. ve Muzaffer E.'nin kendisi hakkındaki beyanlarının tamamına katılmadığını, birlikte yargılandıklarından kimsenin itiraf için başvurmadığı bir dönemde Mayıs 2017'de etkin pişmanlık için kendisinin dilekçe verdiğini söyledi ve "Ben dini istismar edilen bir vatandaşım" diyerek ifadesini tamamladı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Battal (6 yıl önce)
    itirafçı olup sıra sıra tahliye ediliyor Allah için mit in bilmediği birşeyler söyleyen var mı hayır yok hep bilindik şeyler uyu Türkiyem uyu neyse bu dünyada para ları onları kurtarır belki ya Allah ın hesabı nolacak o
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    dini istismar edilmiş vay uyanık.
    0
    0
    Yanıtla