FETÖ lideri'nin 'bahar' mesajına hükümetten sert tepki

FETÖ lideri'nin 'bahar' mesajına hükümetten sert tepki

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Wall Street'te yayınlanan FETÖ lideri Gülen röportajına tepki gösterdi. Kurtulmuş, "Asla sıradan bir röportaj, sıradan bir fotoğraf değildir. Sürekli mevzi kaybeden, darmadağınık olan üyelerine moral aşılamaya çalışan ve üstü kapalı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne mesaj vermeye çalışan bir görüntü var.Biz ABD'li yetkililere şunu söylüyoruz: Müttefiklik, dostluk bu adamı derdest edip tutuklamayı gerektirir. Ama siz hukuk süreci diyorsanız hareket alanını kıs

Numan Kurtulmuş, Wall Street'te çıkan röportajı için şunları söyledi: "Asla sıradan bir fotoğraf ve röportaj değildir. Sıradan bir insan FETÖ'nün vermek istediği mesajdan ve yayımlanan fotoğraftan ne yapmak istediğini anlar ve ne halt ettiği gayet açıktır.

Darmadağınık olmuş bir örgüte moral amaçlı bir röportajdır. Çok açık bir şekilde, sürekli mevzi kaybeden, darmadağınık olan örgüt üyelerine moral aşılamaya çalışan, üstü kapalı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne tehdit içeren sözler var.

Bu kadar çok insanı şehit edecek, demokrasiyi rafa kaldırmaya çalışacak, tanklarla, helikopterle insanların üzerine yürüyen bir örgütün lideri, hiçbir şey olmamış gibi gazeteler üzerinden örgüt üyelerine moral verecek, Türkiye Cumhuriyeti'ne tehditler savuracak... Bu durum ABD'den istediğimizin ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkardı.

Biz Amerikalı yetkililere şunu söylüyoruz. Müttefiklik, dostluk derhal bu adamı tutuklamak gerekir. Tutuklayıp bize iade etmiyorsanız ev hapsine alın.

Eli kanlı örgütün lideri oradan Türkiye'ye tehditlerini sürdürecek, bu kabul edilemez.

Amerikalıların en azından o fotoğrafı bir kez daha görüp vasat bir zekayla ne anlama geldiğini anlamaları lazım.

Ortada açık bir şey var. Bu adamın faaliyetlerini kısıtlayın.

Türkiye'ye karşı haince eylemlerini sürdürme faaliyetlerini kısıtlayın"

NE OLMUŞTU?

Gülen'in röportajda yaptığı açıklamalardan çok, çektirdiği fotoğraflardaki mesajlar konuşuldu.

Seccadeye ayakkabıyla basan Gülen'in fotoğrafında en dikkat çeken ayrıntı ise fotoğrafın çekildiği odadaki televizyonda yazanlar oldu.

​Televizyonda "Bizim için ümit oldunuz. Şimdilerde şölen var bahçelerde. Bahardan ses geliyor perde perde; Aceleci acele edip dursun, beklenen mutluluk biraz ilerde…" ifadeleri yer aldığı görüldü.